Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Kamerunská armáda osloboila mesto v Nigérii: Zabila vyše 160 povstalcov Boko Haram

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

YAOUNDÉ - Vojaci kamerunskej armády očistili od povstalcov extrémistickej skupiny Boko Haram mesto Goshi na severovýchode Nigérie. Informuje o tom agentúra AP s tým, že počas víkendovej operácie zabili 162 príslušníkov tejto nigérijskej islamistickej organizácie.

Minister pre komunikáciu Issa Bakary v pondelok večer uviedol, že špeciálne jednotky kamerunskej armády okrem toho oslobodili 100 ľudí zadržiavaných týmito extrémistami. Medzi oslobodenými boli obyvatelia Kamerunu a Nigérie. Pri operácii podľa neho zomreli dvaja vojaci kamerunskej armády.

Zmienená operácia sa podľa Bakaryho uskutočnila 11.-14. februára a jednotky počas nej zničili továreň na výrobu bômb a dve výcvikové strediská v Goshi, bývalej bašte Boko Haram. Vojaci ďalej militantom zhabali autá, zbrane a muníciu.

Povstanie džihádistov z Boko Haram si podľa medzinárodnej ľudskoprávnej skupiny Amnesty International za šesť rokov vyžiadalo už približne 20.000 mŕtvych a ďalších 2,5 milióna ľudí pripravilo o domov. V menšej miere sa rozšírilo aj do susedných krajín Čad, Niger a Kamerun.

Viac o téme: KamerunBoko Haram
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu