Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

V Afrike zatkli celú posádku amerického lietadla: Preboha, ako sa to sem dostalo?!

Súkromné lietadlo
Súkromné lietadlo (Zdroj: thinksktock.com)

HARARE - Polícia v Zimbabwe zatkla šesť členov posádky amerického nákladného lietadla po tom, čo na jeho palube našla telo. Lietadlo MD-11 spoločnosti Western Global Airlines so sídlom v americkom štáte Florida vzlietlo v sobotu večer 13. februára z nemeckého Mníchova a smerovalo do Durbanu v Juhoamerickej republike (JAR). Vyhlásil to hovorca nemeckého letiska Florian Steuer.

Nevedel potvrdiť informáciu, či bola zastávka v zimbabwianskej metropole Harare plánovaná. Tamojšie úrady uviedli, že lietadlo pristálo v nedeľu v Harare, aby dotankovalo palivo.

Nie je jasné, čo lietadlo prevážalo, ale policajné zdroje v Zimbabwe vyhlásili, že na palube objavili obrovské množstvo meny juhoafrický rand.

Posádku zatkli, keď v lietadle našli mužské telo a jej členovia nepredložili dokumenty vysvetľujúce jeho prítomnosť.

Policajná hovorkyňa oznámila, že telo bolo prevezené na pitvu. "Lietadlo stále zadržiavame..., keďže prípad vyšetrujeme," dodala.

"Bude lepšie počkať, lebo prípad sa dostane dnes alebo v utorok na súd a potom budú podrobnosti známejšie," povedal pre agentúru DPA minister vnútra Ignatious Chombo. Štátnu príslušnosť členov posádky nezverejnili.

Viac o téme: ZimbabweHarare
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu