Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Dráma nad Londýnom, airbus s 252 pasažiermi sa musel ihneď vrátiť: Dôvod je neuveriteľný

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Kvôli laserovému lúču sa v nedeľu večer krátko po vzlietnutí vrátilo lietadlo smerujúce do New Yorku späť na londýnske letisko Heathrow. Laser, ktorého zdroj je zatiaľ neznámy, spôsobil údajne "zdravotný problém" jednému z pilotov. Návrat na letisko označili aerolinky za "preventívne opatrenie", informoval spravodajský web BBC.

Dráma v Británii: VIDEO Pasažieri tohto lietadla videli všetkých svätých

Laserový lúč niekto do kokpitu airbusu spoločnosti Virgin Atlantic s 252 pasažiermi a 15 členmi posádky na palube vyslal údajne krátko po vzlietnutí. Podľa nahrávky komunikácie posádky s írskym riadením leteckej prevádzky mal jeden z pilotov kvôli laseru nespresnené zdravotné ťažkosti.

"Máme tu zdravotný problém s jedným z pilotov kvôli oslneniu laserom, ku ktorému došlo po štarte. Vraciame sa na Heathrow," uviedla posádka, podľa ktorej sa stihli od Londýna vzdialiť približne 10 až 12 kilometrov.

K oslepeniu pilota došlo o 21.13 SEČ, našťastie pasažieri neboli ohrození a pristátie na letisku bolo hladké. Cestujúcich cez noc ubytovali v hoteli.

Kto laserový lúč na stroj namieril, už zisťuje polícia. Od roku 2010 je v Británii oslnenie pilota riadiaceho lietadlo trestným činom. Medzi vlaňajším januárom a júnom zaznamenal britský Úrad civilného letectva 414 incidentov s laserom, najviac z nich práve na letisku Heathrow. Za celý rok 2014 bolo podobných incidentov 1440.

Viac o téme: LietadloLaser
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu