Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Viedenskí kriminalisti zadržali sexuálneho násilníka (22): Jeho národnosť je už známa

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: http://www.thinkstockphotos.com/)

VIEDEŇ - Viedenskí kriminalisti vyšetrujú prípad 22-ročného muža, ktorého zadržali v pondelok pre podozrenie, že má na svedomí sériu znásilnení a pokusov o znásilnenie dievčat a žien vo veku 15-54 rokov.

V uplynulých dňoch sa po výzvach ochrancov poriadku prihlásilo na polícii už celkove 16 poškodených, z ktorých väčšina muža jednoznačne identifikovala ako násilníka. Iba v uplynulých 24 hodinách sa polícii prihlásilo šesť žien, ktoré mali so zadržaným zrejme do činenia. Štyri z nich ho jednoznačne spoznali, výsluchy dvoch ďalších ešte pokračujú. Informoval o tom dnes rakúsky verejnoprávny rozhlas ORF.

K útokom na ženy došlo v období od novembra 2015 do februára 2016. Dejiskom jediného doteraz známeho dokonaného znásilnenia bolo schodisko v obytnom dome vo viedenskej štvrti Leopoldstadt - bydlisku 15-ročnej obete, ktorú zadržaný prenasledoval a napokon znásilnil 11. decembra 2015.

Zadržaný Macedónec údajne postupoval vždy rovnakým spôsobom, ženy prenasledoval na ich ceste domov, pri ktorej došlo k jeho útokom. Sčasti si neskoršie obete vytipoval v prostriedkoch MHD, pričom všetky činy realizoval vo viedenských štvrtiach Leopoldstadt a Donaustadt. Podozrivý je v súčasnosti vo vyšetrovacej väzbe. Kriminalisti nevylučujú, že celkový počet poškodených sa ešte môže zvýšiť.

Viac o téme: NásilníkViedeň
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu