Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Panika v známej štvrti Manhattanu: Na obchodnej ulici sa zrútil obrovský žeriav, FOTO hororu

Žeriav sa zrútil okolo 8.25 ráno miestneho času
Žeriav sa zrútil okolo 8.25 ráno miestneho času (Zdroj: Twitter/New York Daily News)

NEW YORK – Ulicu v známej obchodnej štvrti Manhattanu zaplnili sanitky a záchranári. Na ulici Worth Street neďaleko Chruch Street sa zrútil obrovský žeriav, prvé správy hovoria o najmenej jednom mŕtvom a 2 zranených.

Pri páde žeriavu v centre New Yorku dnes zahynul najmenej jeden človek a dvaja ďalší utrpeli zranenia. Informovala o tom spravodajská stanica CBS. Konštrukcia stroja sa zrútila do ulice, kde zničila rad áut, v ktorých podľa niektorých médií zostali zakliesnení ľudia.

Nehoda sa stala na dolnom Manhattane. Zatiaľ nie je známe, čo bolo príčinou nešťastia. Svedkovia vypovedali, že počuli praskanie kovu. Žeriav pri páde narazil do budovy a časť konštrukcie dopadla aj na elektrické vedenie.

"Videl som, ako pomaly padal," povedal svedok udalosti Sean Campbell. "Trvalo to asi päť či šesť sekúnd," dodal s tým, že nevie, čo sa stalo. 

Žeriav, ktorý bol na pásovom podvozku, sa podľa zverejnených fotografií prevrátil. V čase nešťastia podľa médií žeriavnik pracoval s demolačnou guľou. Portál nydailynews.com uviedol, že guľa sa zrejme odtrhla a prepadla strechou jedného z domov.

Obeťou nešťastia je chodec, ktorý sa pohyboval po ulici, uviedla podľa portálu denníka New York Post polícia. Zdravotný stav dvoch zranených je veľmi vážny. Jedného zo zranených uväznila konštrukcia žeriavu vo vozidle, museli ho vyslobodiť hasiči.

Na miesto bol povolaný rad záchranárov, CBS informovala o približne 140 hasičoch. Po páde žeriavu bol hlásený aj možný únik plynu, plynári preto časť rozvodov odpojili. Hasiči tiež evakuovali niekoľko domov. Na miesto prišiel starosta mesta Bill de Blasio.

Viac o téme: ŽeriavManhattan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu