Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VIDEO Zúfalí Rusi sa chcú zbaviť prekliateho Krymu: Protesty pred bankami, obeťou 2-ročné dieťa

Dvojročný chlapec utrpel rozsiahle popáleniny Zobraziť galériu (2)
Dvojročný chlapec utrpel rozsiahle popáleniny (Zdroj: Youtube/Россия 24 )

ULIANOVSK - Zadlžení Rusi protestovali pred bankami a žiadali o vrátenie Krymu Ukrajine. Priebeh nepokojov v meste Ulianovsk mal však tragický záver. Niekto hodil Molotovovv kokteil cez okno domu do postieľky s 2-ročným chlapcom.

Fľaša so zapálenou horľavinou zasiahla nevinný cieľ. Útočník totiž hodil Molotovov koktail do rodinného domčeka priamo do postele, v ktorej spal 2-ročný chlapček. Jeho 56-ročný dedko Ismail Gusejnov sa horiaceho vnuka okamžite pokúšal zachrániť a oheň sa snažil uhasiť. Chlapček však skončil s rozsiahlymi popáleninami na tvári a na rukách.

Zranený bol aj starý otec zasiahnutého chlapca. Dôvodom hrozivého útoku mal byť fakt, že rodina nedokázala splácať dlhy miestnej banke, ktoré dosahovali asi 10 000 rubľov (116 eur), tak si vzala pôžičku s vysokým úrokom, uvádza Vz.ru.

VIDEO Zúfalí Rusi sa
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Youtube/Россия 24 )

Aktérom útoku by mohol byť 45-ročný muž, výpalník a bývalý policajný dôstojník, ktorého polícia zadržala ako podozrivého. Útočník vedel, kde v miestnosti sa nachádza posteľ, ale netušil, že v posteli spal namiesto Gusejnovej ženy jeho vnuk. Rodinu mal podozrivý terorizovať už dlhšie a polícia ho teraz obvinila z pokusu o vraždu dieťaťa. Podľa svedectiev ľudí z Ulianovska sa o podpaľačstvo nepokúšal prvý raz.

Ruská ekonomika dopláca na Krym

Vymáhanie pohľadávok je podľa Politicalhotwire.com v Ruskom podnikaní bežné. Podľa Joinfo.com sa ruská ekonomika nevie vyrovnať s anexiou Krymu. Preto sa ruskí dlžníci zhromažďujú pred bankami a protestujú. Žiadajú vrátenie Krymu Ukrajine. Ľudia už nevládzu splácať svoje dlhy, čo spôsobil aj dramatický prepad rubľu na trhu, ktorý nedávno klesol na rekordne nízku úroveň. „Kde mám žiť? Na Kryme? Na ulici? Alebo v kancelárii banky?!“ volali zadlžení ľudia.

Viac o téme: DlhRuskoKrymMolotovov koktail
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu