Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Otrasný prípad v Maďarsku: Zdrogované matky zabili svoje novorodeniatka!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BUDAPEŠŤ – Novorodenci dvoch tehotných maďarských žien, hospitalizovaných koncom minulého týždňa v kritickom stave po požití novej drogy, zomreli. Informovala o tom dnes komerčná televízia RTL Klub.

Vo štvrtok v noci a v piatok hospitalizovali v meste Törökszentmiklós šesť mladých ľudí vo vážnom stave po užití drogy, medzi nimi aj dve tehotné ženy. Podľa službukonajúcej lekárky nemocnice Jasovsko-veľkokumánsko-solnockej župy v Szolnoku Tímey Ecsekiovej sa lekári v prípade oboch tehotných žien rozhodli v záujme záchrany života detí pre pôrod cisárskym rezom.

Matky ležia na oddelení intenzívnej medicíny. Novorodených chlapcov po pôrode previezli na detskú kliniku v Budapešti, kde však obaja prišli o život. Väčšina hospitalizovaných ľudí sa vďaka rýchlemu zásahu záchranárov má už lepšie. Podľa televízie matky čelia trestnému stíhaniu za trestný čin ohrozenia detí.

Jedného z hospitalizovaných mužov, ktorý bol v kritickom stave, takisto prepravili do hlavného mesta. Z predbežných výsledkov lekárskych vyšetrení vyplýva, že pacienti zakrátko po užití zrejme novej psychoaktívnej látky upadli do bezvedomia. Polícia Jasovsko-veľkokumánsko-solnockej župy v piatok zadržala v tejto súvislosti 39-ročného miestneho muža.

Viac o téme: DieťaDrogySmrťMaďarsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu