Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Obchodný reťazec vystrašil všetkých zákazníkov: Žena našla v mäse červa!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

Obchodná sieť Lidl ČR stiahla po dohode s dodávateľom z predaja z preventívnych dôvodov výrobok Kuracie stehná 440 gramov v ochrannej atmosfére s dátumom spotreby 3. februára 2016.

Informoval o tom internetový server iDNES.cz s odvolaním sa na hovorkyňu Lidlu ČR Zuzanu Holú.
Ide o reakciu na fakt, že spotrebiteľka našla v tomto produkte zakúpenom v prevádzke v stredočeskom Benešove asi centimetrového červa. Celú šaržu, ktorej testy potvrdili zdravotnú nezávadnosť, stiahli z predaja a výrobca - Vodňanská drůbež - zlikvidoval 650 kilogramov mäsa. 
Hovorkyňa Lidlu ČR však odmietla pochybenie na strane malopredajcu.

"Uvedený výrobok odoberáme od dodávateľa už spracovaný a zabalený v ochrannej atmosfére. Po celý čas skladovania a predaja mäsových výrobkov naša spoločnosť v plnej miere zásadne dodržuje teplotný reťazec a hygienické štandardy, čo potvrdila aj okamžitá kontrola Štátnej pôdohospodárskej a potravinárskej inšpekcie," konštatovala Zuzana Holá a dodala, že s najväčšou pravdepodobnosťou pochybil výrobca. To pripustil aj hovorca Agrofertu - materskej spoločnosti Vodňanskej drůbeže - Karel Hanzelka. Podľa jeho slov ide o prípad, ku ktorému dochádza ojedinelo, avšak teoreticky ho nemožno vylúčiť. Pri ročnom spracovaní 60 miliónov kurčiat zaznamenala spoločnosť podobný prípad po prvý raz, dodal Hanzelka a vyjadril poľutovanie v mene výrobcu. 

Prípadom sa ešte bude zaoberať česká Štátna veterinárna správa (SVS), ktorá kontroluje výrobu potravín. V blízkej budúcnosti realizuje preto u výrobcu kontrolu úrovne hygieny získavania hydinového mäsa, vyplýva zo slov hovorcu SVS Petra Pejchala pre iDNES.cz. 

Viac o téme: MäsoKuraccie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu