Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

VIDEO Obrovská tragédia: Chlapec (†8) spadol do kanála, dvaja kamaráti (†8) ho chceli vytiahnuť

traja chlapci sa utopili
traja chlapci sa utopili (Zdroj: Foto: youtube)

PETROPAVLOVSK-KAMCHATSKY - Neuveriteľná tragédia sa stala na pozemku základnej školy. Traja kamaráti sa hrali, jeden z nich spadol do šachty s horúcou vodou. Ostatní dvaja sa ho snažili vytiahnuť. Všetci traja sa, žiaľ, utopili. Nešťastie sa stalo v Rusku na Kamčatke.

Bol štvrtok po vyučovní, keď sa traja osemroční kamaráti hrali na školskom dvore v ruskom meste Petropavlovsk-Kamchatsky. Zo školy sa nevrátili domov, preto sa po nich začali rodičia zháňať. Rozbehlo sa intenzívne pátranie, do ktorého sa zapojila polícia, záchranári a dobrovoľníci. Žiaľ, všetkých čakali najhoršie správy. Deti našli utopené v kanáli v areáli školy. 

Ako informujú ruské médiá, na mieste nešťastia našli vyšetrovatelia roztrhané popruhy z batoha, za ktoré podľa všetkého padajúceho chlapčeka zachytili jeho kamaráti. Batoh to ale neudržal a všetci spadli do kanála s hĺbkou dva metre. V ňom bola horúca voda s teplotou až okolo 80 stupňov Celzia. Chlapci sa nadýchali horúcej pary a, bohužiaľ, zomreli v horúcej vode.  

Nezabezpečený kanál

Rodiny, blízki, celá škola, ale aj široká verejnosť sa z nešťastia nedokáže spamätať. Podľa nich nesú mieru zodpovednosti úrady, ktoré nezabezpečili bezpečné pokrytie kanála. Podľa svedkov bol prekrytý len kusom lepenky. 

Guvernér Vladimir Ilyukhin poslal rodinám mŕtvych chlapcov kondolencie. Vyzval vyšetrujúce orgány, aby vykonali dôkladnú kontrolu, ktorá povedie k potrestaniu páchateľov tejto tragédie. "Určite je v tomto prípade vina aj na strane dospelých. Samozrejme, že to bola nehoda, ale došlo k nej nedopatrením, pretože tí, ktorí zabezpečovali vykurovacie práce, zanedbali svoje povinnosti," povedal guvernér.  Ako informuje tvk6.ru, kanál, kde chlapci spadli, je blízko teplovodnej vykurovacej siete, potrubie je inštalované do podzemia. Polícia sa už prípadom intenzívne zaoberá, začala trestné stíhanie.

Viac o téme: TragédiaChlapciRuskoKamčatka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu