Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Na severe Moravy rozbili sieť priekupníkov s drogami: Niektoré putovali aj na Slovensko

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

PRAHA/OSTRAVA – Nielen na severe Moravy a v Sliezsku, ale aj v Poľsku a na Slovensku distribuovala drogy sieť priekupníkov, ktorú colníci z Moravskosliezskeho kraja v spolupráci s policajnou protidrogovou jednotkou mali v hľadáčiku už od jarných mesiacov roka 2015.

Pri akcii s krycím názvom ROP II sa podarilo colníkom z Ostravy zhabať 4,5 kilogramu marihuany, sedem gramov pervitínu, ako aj necelé tri milióny českých korún v hotovosti. S odvolaním sa na hovorkyňu českého Colného úradu pre Moravskosliezsky kraj Pavlu Zdobnickú o tom informoval internetový server Novinky.cz a denník Právo.

Podľa jej slov bol hlavným organizátorom muž z Českého Těšína, ktorý predával marihuanu ďalším odberateľom z Karvinej a okolia, ako aj cudzincom z Poľska a Slovenska, ktorí drogu nelegálne distribuovali v ich krajinách. Hlavný organizátor vyvážal marihuanu aj osobne do Poľska. Na trestnej činnosti sa podieľala i žena z Českého Těšína, pričom hlavnými dodávateľmi drog boli muži z okolia Nového Jičína a Vsetína.

K zásahu colníkov došlo pri odovzdávaní kilogramu marihuany v Českom Těšíne. Kriminalisti obvinili piatich mužov vo veku 33-57 rokov, ako aj 53-ročnú ženu z nedovolenej výroby a iného nakladania s omamnými a psychotropnými látkami a jedmi.

Viac o téme: DrogyMoravaSlovenská republika
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu