Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Polícia pátra po migrantovi: Americkú študentku (†25) našli mŕtvu v jej byte vo Viedni!

Lauren Mannová
Lauren Mannová (Zdroj: FB/Lauren Mann)

VIEDEŇ - Americká študentka a opatrovateľka Lauren Mannová bola pravdepodobne zavraždená v jej byte vo Viedni. Dievčinu, ktorá v Rakúsku študovala nemčinu, našli v utorok ležať polonahú na posteli s tvárou obrátenou k matracu. Pitva preukázala, že príčinou smrti bolo zadusenie.

Detaily vraždy Američanky (†35) v Taliansku: Migrant prehovoril o tom, ako ju po sexe zabil

Obeť mala sveter cez tvár a ruky natiahnuté pozdĺž tela, informovali miestne médiá. Jedným z ústredných bodov vyšetrovania je podľa policajného zdroja pátrania po mužovi z Gambie, ktorý stratil právo na pobyt v Rakúsku, ale žil s Američankou v byte. Od jej smrti sa však neukázal a povaha ich vzťahu zatiaľ zostáva nejasná. Mannová pochádzala z mesta Paonia v štáte Colorado a študovala a pracovala vo Viedni asi tri roky.

Podľa The Local zamestnávateľ mladej ženy bol znepokojený, keď neprišla v pondelok do práce. Preto neskôr zavolal políciu, ktorá s pomocou hasičov vylomila v utorok večer dvere na jej byte na viedenskej Hauptstrasse. Telo našli vo vnútri v úplnej tme, všetky žiarovky boli vypálené. Pitva preukázala, že Lauren bola zadusená.

Lauren študovala hru na klavír a francúzštinu na univerzite v Colorade, než sa presťahovala do Európy a začala študovať nemčinu vo Viedni. Priatelia sú z jej smrti zhrození. Čech Martin Škubal ju pre MailOnline opísal, ako citlivú a milú dievčinu, s ktorou sa rád rozprával o hudbe.

"Bude mi chýbať každý deň. Dnes som stratil jednu z mojich najlepších kamarátok, Lauren, " napísal na Facebooku iný blízky kamarát. Smrť dievčaťa potvrdilo aj americké veľvyslanectvo vo Viedni s tým, že spolupracuje s rakúskymi orgánmi pri vyšetrovaní.

Polícia údajne pracuje aj s verziou o smrti počas perverznej sexuálnej hry, ale rodina mŕtvej dievčiny niečo také zásadne odmieta. Podľa nej ide iba o snahu o senzáciu.

Viac o téme: Lauren Mannová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu