Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Prahou otriasol prípad šírenia HIV: Niektorí z obvinených majú prestížne povolanie!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: http://www.thinkstockphotos.com/)

PRAHA - Pražskí hygienici podali trestné oznámenie na 30 mužov, ktorí vedeli, že sú HIV pozitívni, napriek tomu ďalej prevádzkovali nechránený sex. Informuje o tom denník Mladá fronta Dnes (MfD). Mužom hrozí až desať rokov väzenia za ťažké ublíženie na zdraví a šírenie nákazlivej choroby.

Podľa šéfa AIDS centra Nemocnice Na Bulovce Ladislava Machalu ide o homosexuálnych mužov pôvodom z Prahy, z ktorých niektorí majú prestížne povolania. "Pri pohlavnom styku nepoužívajú ochranu," uviedol. Hygienici podali trestné oznámenie na základe poznatku epidemiológov.

Polícia potvrdila, že sa prípadom zaoberá. Vzhľadom k trestnému poriadku nemôže ale poskytnúť žiadne informácie, uviedol hovorca pražskej polície Jan Daněk.

Kriminalisti v minulom týždni upozornili na prípad 38-ročného Zdeňka Pfeifera z Mostu. Ten podľa polície vedome šíril vírus HIV minimálne od roku 2013, keď sa o svojom ochorení dozvedel. Partnerov hľadal na zoznamkách.

Kauzu otvoril prípad maloletého chlapca, ktorého rodina zistila, že s Pfeiferom udržiaval sexuálne styky. U chlapca lekári diagnostikovali vírus HIV. Polícia teraz hľadá ďalšie možné obete.

Viac o téme: HIVPraha
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu