Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

V Česku zažili najchladnejšiu noc: Mrzne viac než v ruskej Sibíri

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

PRAHA - Pod mínus 35 stupňov Celzia klesli dnes ráno teploty v pohorí Šumava v Česku. Ide zatiaľ o najstudenšiu noc v ČR. V Rokytskej slati pri šumavskej obci Modrava namerali o 06.30 h mínus 35,3 stupňa a teploty môžu ešte klesať.

Cez víkend mrazy poľavia a nasledujúci týždeň sa výrazne oteplí. Informoval o tom spravodajský portál Novinky.cz s odvolaním sa na Dagmar Honsovú zo spoločnosti Meteopress. "Ide zatiaľ o najchladnejšiu noc tejto zimy. V Česku mrzlo viac než na niektorých miestach Sibíri," povedala Honsová.

Od soboty by sa malo postupne otepľovať. "Bude to veľký teplotný šok. Už v sobotu ráno by sa mali teploty pohybovať do mínus päť stupňov," dodala pre Novinky.cz Honsová. Začne aj snežiť, v nížinách však bude padať dážď so snehom. V ďalších dňoch teploty zasa stúpnu, mrazy sa skončia a bude sa otepľovať. Obyvatelia Česka sa musia pripraviť na veľkú zmenu počasia a pribúdanie prípadov chrípky, upozornila Honsová. Podľa jej slov je to typický jav pre toto obdobie, keď sa skončia mrazy a oteplí sa.

Viac o téme: PočasieSibírČeská republika
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu