Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Žena s dvoma malými deťmi zostala na ulici: Prosila o byt, namiesto nej ho dostali utečenci!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

MARCH - V Nemecku zaujal prípad matky, ktorá sa s dvomi malými deťmi ocitla v utečeneckom tábore po tom, ako stratila strechu nad hlavou. Keď žiadala od úradov sociálny byt, nevypočuli ju. Naopak, dvom Afričankám sa to podarilo.

Nemecké médiá informovali o smutnom príbehu matky Seliny (25) s deťmi, ktorá zostala na ulici. Obec March jej byt neposkytla, za to však dvom Afričankám z utečeneckého tábora áno, informuje český portál echo24.cz. Pôvodný článok z nemeckého portálu Badische Zeitung má už vyše 7 tisíc zdieľaní.

Po tom, čo sa Selina dostala do problémov, úrady ju umiestnili do kontajneru v utečeneckom tábore medzi Eritrejčanov a Balkáncov. Na približne 15 metroch štvorcových s dvomi malými deťmi musí vydržať aj spoločné sprchy. Sľúbili jej aspoň samostatnú toaletu. Jej problémy začali, keď muž stratil prácu, prestal splácať účty a neskôr mal začať brať drogy.

Obec March jej spočiatku pomáhala, no po 6 mesiacoch pomoc s nájmom skončila a žena si musela nájsť ubytovanie. Sociálny byt jej nedali, no s dvomi deťmi ju poslali do utečeneckého tábora. Nie je to však zadarmo, žena si musí platiť 500 eurové nájomné. Dve Afričanky, ktoré v tábore porodili deti, boli šťastnejšie. Pre ne sa byty našli.

"Povedali mi, že môžem byť rada, že mám strechu nad hlavou," povedala Selina a dodala, že o všetko ostatné sa musí starať sama. Úradníci sa však obvineniam bránia. Dôvod? Afričankám byty zaplatí krajský úrad. Selina na toto nárok nemá.

Viac o téme: KontajnerDetiUtečenciNemeckoMarchSelina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu