Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Omylom sa rúhal prorokovi Mohamedovi: Pakistanský chlapec (15) si odrezal ruku v sekačke na trávu!

Chlapec neľutuje, čo spravil. Zobraziť galériu (3)
Chlapec neľutuje, čo spravil. (Zdroj: bbc)

LONDÝN - Minulý týždeň si pakistanský chlapec odrezal ruku po verejnom obvinení z rúhania. Cítil sa byť kvôli nemu zahanbený a chcel dokázať svoju lásku k prorokovi Mohamedovi. Svoj čin neľutuje a obyvatelia v dedine kde býva, aj tí, z blízkeho okolia, ho oslavujú ako hrdinu, informovala britská televízia BBC.

Moslimský imám sa pustil do žien na silvestrovskej párty: Nemali byť polonahé a navonané!

Minulý pondelok sa Qaiser zúčastnil osláv prorokovho narodenia v mešite v jeho dedine v severovýchodnom Pandžábe. Imám po niekoľkých hodinách zvolal: "Kto z vás je nasledovníkom Mohameda?" Všetci zdvihli ruky. Potom nasledovala ďalšia otázka: "Kto z vás neverí v učenie svätého proroka, zdvihnite ruky." Qaiser prepočul formuláciu a mimovoľne zdvihol ruku.

Svedkami jeho činu sa stalo asi 100 veriacich a imám ho okamžite obvinil z rúhania. Keď sa chlapec vrátil domov, odrezal si ruku, aby preukázal svoju lásku k prorokovi. Zmysel pre náboženskú spravodlivosť prevážil nad strachom z bolesti. "Keď som zdvihol pravú ruku nevedomky, uvedomil som si, že som sa dopustil rúhania a potreboval som to odčiniť," povedal BBC.

Omylom sa rúhal prorokovi
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: bbc)

Nezáležalo na tom, či to bola jeho chyba alebo nie, nemohol žiť s hanbou obvinenia, takže sa musel potrestať sám. "Vrátil som sa domov a šiel k stroju na rezanie trávy, ale bola tam tma, tak som vzal strýkov telefón a nasmeroval svetlo na moju ruku. Postavil som ho pod stroj a odsekol si ju na jeden raz," prezradil chlapec, ktorý potom svoj amputovaný a krvácajúci úd položil na tácku, s ktorou sa vybral späť do mešity, ktorá sa nachádza menej než 100 metrov od jeho domova.

Dedinčania na jeho čin vraj nepovedali nič, iba ho potom vzali do nemocnice, keď omdlel. Sebaľútosť však v jeho živote nemá miesto. Údajne necítil bolesť, keď si ruku odsekol a nevidí dôvod, prečo by ju mal cítiť teraz. "Ruka, ktorá sa dopustí rúhania by mala byť useknutá," vysvetlil. Dedina teraz oslavuje akt odčinenia a jeho extrémna povaha urobila z Qaisera uctievanú osobu. Považujú ho dokonca za spravodlivého hrdinu.

Omylom sa rúhal prorokovi
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: bbc)

Väčšina spoluobyvateľov je negramotná a patrí k mimoriadne konzervatívnej islamskej sekte - ich hlboký náboženský život sa odráža v mešitách, ktoré nájdete na každých pár krokoch v tejto časti Pakistanu. Ale Qaiserov čin si dokonca vyslúžil obdiv aj okolitých dedín. Chlapcov chudobný otec však synovým rozhodnutím až taký nadšený nie je. Jediná jeho útecha je v tom, že to urobil pre proroka.

Mladík fingoval teroristický útok: Pozrite si VIDEO reakcií na pochybného moslima s taškou!

Imáma zatkli na základe protiteroristických zákonov, ale popiera obvinenia z podnecovania nenávisti a násilia. Ani rodina nechce, aby bol duchovný potrestaný. Qaiserov skutok sa aj v Pakistane považuje za bezprecedentný, hoci v tejto stále konzervatívnej krajine hrozí tým, ktorí sa rúhajú aj oveľa horší osud. Môžu skončiť ako obete davového násilia a lynčovania.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu