Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Moslimský imám sa pustil do žien na silvestrovskej párty: Nemali byť polonahé a navonané!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: YouTube)

KOLÍN - Môžu si za to samy. Ženy z nemeckého Kolína nemali mužov provokovať. Po nechutných útokoch zo silvestrovskej noci vyvolali najnovšie vlnu pobúrenia výroky moslimského imáma. Podľa neho je vinník jasný!

Keby neboli polonahé a nemali na sebe parfum, muži by ich nenapadli. Moslimský imám Sami Abu-Yusuf pre ruskú televíziu prehlásil, že nemecké ženy, ktoré boli sexuálne napadnuté na Nový rok, si za to môžu samy. To vyburcovalo útočníkov, aby neudržali svoje pudy a na ženy zaútočili.

Nemali byť navonané a polonahé

Doteraz eviduje nemecká polícia vyše 700 sťažností od žien, na ktorých sa mali dopustiť devianti násilia. "Za udalosti počas silvestrovskej noci si môžu ženy samy, pretože boli polonahé a mali parfum. Nie je vôbec prekvapivé, že ich muži napadli. Takto sa obliecť znamená priliať olej do ohňa," píše Daily Mail s odvolaním sa na ruskú televíziu, ktorej Yusuf poskytol rozhovor.

Sami Abu-Yusuf mal byť radšej ticho
Zobraziť galériu (2)
Sami Abu-Yusuf mal byť radšej ticho  (Zdroj: archív)

Je otázne, ako si predstavuje imám polonahé ženy v treskúcej zime na silvestra. Je každému jasné, že jeho tvrdenie absolútne neobstojí a oprávnene vyvolalo búrku nevôle.

Jeho mešitu polícia preverovala

Sami Abu-Yusuf je imám v kolínskej mešite. Ten je prívržencom ultrakonzervatívnej vetvy sunitského islamu, takzvaného saláfizmu. Už v roku 2004 mešitu, kde pôsobí, prehľadávala polícia.

Polícia útočníkov zatýka

V súvislosťami s kolínskymi udalosťami bolo celkovo obvinených už 21 osôb, z ktorých osem je vo väzbe. Väčšina čelí obvineniam z krádeže osobných vecí. Do dnešného dňa bolo podaných 766 trestných oznámení od celkového počtu 838 osôb, vrátane 497 žien, ktoré sa sťažovali na sexuálne násilie. Tri z nich tvrdia, že sa stali obeťou znásilnenia.

Samotné obete i svedkovia vypovedali, že páchateľmi boli prevažne mladí opití muži severoafrického alebo arabského výzoru. Okrem Kolína nad Rýnom došlo k podobným incidentom počas novoročných osláv aj v ďalších veľkých nemeckých i európskych mestách.

Viac o téme: MoslimŽenyZnásilnenieKolínKlerik
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu