Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Kontroverzný odkaz rakúskeho lekára, za ktorý bude pykať: Utečencov neošetrujem

Doktor Unden si riadne zavaril Zobraziť galériu (2)
Doktor Unden si riadne zavaril (Zdroj: SITA/AP, dr-unden.at)

VIEDEŇ - Rakúsky praktický lekár Thomas Unden sa dostal do problémov po tom, ako sa minulý týždeň na vstupných dverách do jeho ordinácie objavil oznam, že utečencov neprijíma. Unden svoje rozhodnutie zverejnil aj na Facebooku, čo vyvolalo zmiešané reakcie verejnosti a kritiku zo strany Viedenskej lekárskej komory.

„V tejto ordinácii neprijímame žiadnych azylantov,“ znel poburujúci odkaz rakúskeho praktického lekára, ktorým sa teraz zaoberá Viedenská lekárska komora. Podľa jej prezidenta Thomasa Szekeresa je Undenovo správanie absolútne neakceptovateľné a nemorálne. Prípadom sa bude zaoberať disciplinárna komisia.

Akcia politika, ktorý poslal autobus plný utečencov Merkelovej, má dohru: VIDEO Politické fiasko!

„Stojím si za tým, je to môj postoj,“ potvrdil pre Kurier.at lekár, ktorého neodrádza ani to, aké obrovské pobúrenie odkazom vyvolal. Unden pre Oe24.at uviedol, že nebude liečiť ľudí s neznámym pôvodom. Okrem toho sa lekár nechal počuť, že nebude liečiť ani stúpencov „červenej, čiernej a zelenej politiky“.

Kontroverzný odkaz rakúskeho lekára,
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP)

Už v minulosti dostal kontroverzný lekár pokutu vo výške 1 500 eur za svoje mizogýnske výroky namierené voči ženám. Žiadatelia o azyl v Rakúsku a ľudia so schváleným azylom sú podľa odborníkov poistení a majú teda oprávnený nárok dostať lekársku starostlivosť.

Viac o téme: LekárMigrantiThomas Unden
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu