Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Husté sneženie v Japonsku: Desiatky ranených a narušená doprava

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

TOKIO - Husté sneženie v Tokiu a ďalších oblastiach Japonska viedlo dnes k zraneniam desiatok ľudí a narušeniu dopravných služieb. Informovala o tom agentúra Kjódó.

Zranenia utrpelo pri pádoch a dopravných nehodách v hlavnom meste vyše 40 osôb. V Tokiu a okolitom regióne napadlo v noci nadnes šesť centimetrov snehu. Po snežení nasledoval dážď a silné nárazy vetra.

Husté sneženie hlásili aj na severe a severovýchode krajiny, ako podľa agentúry DPA uviedli miestne médiá, ktoré informovali o najmenej 120 ranených ľuďoch po celom Japonsku. Toto nepriaznivé počasie postihlo tiež dopravnú špičku v Tokiu a ďalších oblastiach. Obvykle presné vlaky jazdili s meškaním.

Pri vstupoch na niektoré železničné nástupištia stáli obrovské davy ľudí. Keď totiž navŕšený sneh narušil dopravné služby, vstup na niektoré nástupištia museli kompetentní obmedziť, čo viedlo k preplneniu priestoru pasažiermi. Zrušených bolo aj približne 140 domácich letov. Počasie nepriaznivo ovplyvnilo takisto premávku rýchlovlakov. Japonská národná meteorologická služba (JMA) varovala pred ďalším snežením na severe a severovýchode krajiny.

Viac o téme: JaponskoTokio
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu