Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Na Havaji sa zrazili dva vrtuľníky: 12 členov americkej pechoty je nezvestných

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

HONOLULU - Po zrážke dvoch vrtuľníkov americkej námornej pechoty s dokopy 12 osobami pri pobreží sopečného ostrova Oahu na východe Havajských ostrovov záchranári stále pátrajú po všetkých pasažieroch. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na americkú pobrežnú stráž.

Šéfka pobrežnej stráže Sara Mooersová pre AP povedala, že na palube každého z vrtuľníkov sa nachádzalo šesť osôb a trosky strojov popadali mimo pobrežia. Príčinu tohto tragického incidentu, ktorý sa stal v noci nadnes miestneho času, ani informáciu o prípadných nájdených preživších zatiaľ neuviedla. 

Námorná pechota zverejnila na Twitteri správu o intenzívnom pátraní po posádkach dvoch transportných vrtuľníkov Sikorsky CH-53. 

Televízna stanica NBC informovala, že nasadený vrtuľník a lietadlo americkej pobrežnej stráže lokalizovali v pobrežných vodách ostrova Oahu horiace trosky a prázdny záchranný čln. Pátranie komplikuje tma a príboj s vlnami siahajúcimi do výšky štyroch metrov. 

Pátraciu a záchrannú operáciu po zrážke vojenských vrtuľníkov Sikorsky CH-53 potvrdil pre AP veliteľ námornej pechoty Timothy Irish. Vrtuľníky podľa neho patrili do pluku pôsobiaceho na miestnej základni amerického vojenského námorníctva. 

Viac o téme: HavajHonululu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu