Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

VIDEO Ženy z Kolína odhalili otrasné detaily o sexútoku: Obchytkávanie v rozkroku a spálená koža

 Obete útokov v Kolíne nad Rýnom Zobraziť galériu (6)
Obete útokov v Kolíne nad Rýnom (Zdroj: Foto: YouTube/ SITA/AP)

KOLÍN NAD RÝNOM - Polícia v Kolíne nad Rýnom má plné ruky práce v súvislosti s nahlásenými útokmi žien, ktoré sexuálne obťažovali mladí opití muži. Prihlásilo sa asi 90 obetí s tým, že incidenty sa stali v samom centre mesta, v blízkosti kolínskej katedrály počas osláv príchodu Nového roku. Niektoré napadnuté ženy prehovorili o otrasných chvíľach, ktoré prežili. Prinášame ich spovede.

Ako ženy opísali mladí muži sa mi vyhrážali, okradli ich a dve ženy nahlásili znásilnenie. Šéf kolínskej polície oznámil, že podľa opisov žien boli páchatelia zrejme "arabského alebo severoafrického" pôvodu.

Starostka Kolína Henriette Rekerová povedala, že nič nenaznačuje, že by podozriví muži boli utečenci. Odporučila však ženám, aby sa držali od cudzincov na ulici v istej vzdialenosti a chodili v skupinkách. 

Prehovorili napadnuté ženy

O svojich nepríjemných zážitkoch s mladými opitými mužmi prehovorili napadnuté ženy pre nemecké médiá.

Antonia Rabanneová
Zobraziť galériu (6)
Antonia Rabanneová  (Zdroj: SITA/AP)

Antonia Rabanneová, 26-ročná študentka, ktorá nebola medzi obeťami, povedala, že atmosféra v meste bola rozdielna. Podľa nej by sa teraz mala pozornosť zamerať na napadnuté ženy a nie na to, aby bola vzniknutá situácia zneužitá proti žiadateľom o azyl.     

Jedna z obetí, ktorá chce ostať v anonymite, opísala, že sa s priateľom ocitla medzi približne 40-timi mužmi, pričom ju jeden "chytil medzi nohy".

VIDEO Ženy z Kolína
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Foto: YouTube/ SITA/AP)

Jenny utrpela vážne popáleniny, keď sa jej pyrotechnika dostala do kapucne a následne pod vetrovku. "Počula som, syčiaci zvuk v kapucni," povedala Jenny a doplnila: "Nejako som sa snažila dostať preč petardu z kapucne. Potom sa dostala do bundy a všetko spálila." Dodala, že jazvy bude mať trvalé. "Mala som šťastie, že to neexplodovalo," ukončila opis desivého zážitku.

VIDEO Ženy z Kolína
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Foto: YouTube/ SITA/AP)

O agresívnych útokoch vypovedala aj ďalšia napadnutá žena: "Vykrútili mi ruku a ja som skoro spadla zo schodov."

VIDEO Ženy z Kolína
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Foto: YouTube/ SITA/AP)

O obchytávaní a nepríjemných útokoch rozpovedala aj ďalšia žena.

Polícia v Düsseldorfe predpokladá, že išlo o útoky mužov, ktorí sú napojení na zločinecký gang  2000 severoafrických mužov, ktorí sexuálne útočili na ženy a okrádali ich.  

Situácia v Kolíne nad Rýnom

Demonštrácie proti imigrantom kvôli vzniknutej situácii v Kolíne.

Podľa nemeckých médií sa podobné útoky stali aj v Hamburgu a Stuttgarte. Na políciu sa tam prihlásilo 118 žien. V Hamburgu doteraz podalo sťažnosť 27 žien, z ktorých 10 nahlásilo sexuálne útoky a 17 krádež peňaženiek a telefónov.

K útokom na ženy došlo v okolí kolínskej hlavnej železničnej stanice a slávnej katedrály, pričom do nich bolo zapletených zhruba 1000 opitých a agresívnych mužov. Šéf kolínskej polície Wolfgang Albers to označil za "celkom novú dimenziu zločinu". Podľa neho boli páchatelia arabského a severoafrického výzoru. Napriek tomu, že v daných lokalitách boli rozmiestnené policajné hliadky, nedokázali v dave ľudí identifikovať útočníkov. Primátorka Henriette Rekerová uviedla, že útoky boli "monštruózne". "Nesmieme dopustiť, aby sa z mesta stala oblasť bez zákona," dodala.

Z výpovedí obetí vyplýva, že muži operovali v malých, asi päťčlenných skupinách, ktoré si vyhliadli určité ženy a následne ich obkľúčili so zámerom sexuálneho útoku a odcudzenia osobných vecí, informuje agentúra DPA. Polícia očakáva, že v nasledujúcich dňoch sa prihlásia ďalšie obete útokov.

Viac o téme: ObeteProtestŽenyútok Kolín nad Rýnom
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu