Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Počasie prekazilo plány stovkám cestujúcich, mrazivú noc museli prečkať vo vlaku

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Foto: Miroslav Vacula)

NORDDEICH - Stovky ľudí museli proti svojej vôli stráviť dnešnú noc vo vlaku uviaznutom na trati v dôsledku silných mrazov v severnom Nemecku. Vlak smeroval z dediny Norddeich na pobreží Severného mora do Kolína nad Rýnom na západe krajiny.

Personál vlaku dospel záveru, že trať je príliš nebezpečná a vlak zastavili. Napísala to agentúra DPA s odvolaním sa na hovorcu železníc.

Pasažieri čakali vo vnútri vlaku niekoľko hodín, pokým neprišla dieslová lokomotíva a neodtiahla súpravu späť do stanice v Norddeichu. Niekoľko stoviek cestujúcich napokon nocovalo vo vlaku a niektorí ju prečkali na vlakovej stanici. Nasadení pracovníci Červeného kríža roznášali medzi pasažiermi teplé nápoje a potraviny. 

Podľa zistení agentúry DPA železnice ešte ani dnes ráno nevedeli, či bude vlak môcť pokračovať v ceste. Hovorca železníc uviedol, že na odmrazovaní koľají sa intenzívne pracuje. 
Ďalší vlak na ceste z Kolína nad Rýnom do Emdenu na severozápade Nemecka po zastavení evakuovali a cestujúci museli do najbližšej vlakovej stanice prejsť pešo popri trati. 

Viac o téme: NemeckoVlakyMrazyDoprava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu