Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Tragédia krátko po Vianociach: Dievčatku (†2) sa stala osudnou gombíková batéria

Dievčatko zomrelo po tom, čo zjedlo batériu
Dievčatko zomrelo po tom, čo zjedlo batériu (Zdroj: Foto: YouTube, Thinkstock)

OKLAHOMA - Neuveriteľná tragédia postihla rodinu dvojročného dievčatka. Cez Vianoce sa tešilo z darčekov so svojím bračekom a dvomi sestričkami. Chvíle pokoja trávili u svojich starých rodičov. Stalo sa nešťastie a blonďavý anjelik zomrel. Vysvitlo, že Briannu Florerovú zabila malá gombíková batéria, ktorú zjedla.

"V sobotu bola v poriadku," povedal Kent Vice, Briannin dedko pre tulsaworld.com a dodal, že to boli perfektné Vianoce. O pár dní sa ale dievčatko necítilo dobre, zvracalo a malo horúčku. V nedeľu neskoro večer, Brianna vyvrátila krv a jej koža mala modrý nádych. Vystrašení rodičia Brian a Stephanie Florerovci vzali dcérku do nemocnice. Dievčatko znova zvracalo obrovské množstvo krvi. Lekári problém rýchlo diagnostikovali a dievčatko previezli do nemocnice v Tulse. 

Tam sa podrobilo dva a pol hodinovej operácii. Lekári nemohli krvácanie zastaviť. Dôvodom bola batéria, ktorú dievčatko prehĺtlo asi pred šiestimi dňami. Do telíčka sa dostala jedovatá látka. Už mu nedokázali pomôcť. Bola nariadená pitva, ktorej výsledky budú známe o niekoľko mesiacov. 

"V prípade, že sa batéria dostane do pažeráka alebo zažívacieho traktu, môže sa otvoriť a uvoľní sa z nej alkalická látka. Tá môže spôsobiť leptavé zranenia," povedal Randy Badillo z  oklahomského centra pre kontrolu jedov. "Tieto ničivé výsledky sa vyskytujú u malých detí, keď batérie uviaznu v pažeráku," poznamenal doktor Toby Litovitz a doplnil, že lítiová gombíková batéria v pažeráku dieťaťa spôsobí elektrický prúd, ktorý prejde tkanivami.

Viac o téme: TragédiaSmrťDievčatkoBaterkaOklahoma
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu