Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

VIDEO Krejčířova vila v Johannesburgu je na predaj: Pozrite sa do útrob jeho luxusného paláca

Kúpili by ste? Zobraziť galériu (5)
Kúpili by ste? (Zdroj: youtube/Eyewitness News)

JOHANNESBURG - Juhoafrické úrady pustili novinárov do domu, ktorý patrí Čechovi Radovanovi Krejčířovi a v sobotu sa bude predávať. Reportéri dostali hodinu na podrobnú prehliadku členitej budovy, ktorá stojí na útese v luxusnej štvrti Johannesburgu a poskytuje úžasný výhľad. Krejčíř čelí v Juhoafrickej republike niekoľkým procesom a v auguste ho uznali vinným v jednom z nich. Vynesenie rozsudku niekoľkokrát odročili a podľa juhoafrických médií sa Čech snaží z väzenia utiecť.

Český herec hral mafiána, stúplo mu to do hlavy: Nadobudol som pocit, že som nadčlovek!

O domu vo štvrti Bedfordview a tom, ako sa k nemu Krejčíř rok po svojom príchode do Juhoafrickej republiky dostal, sa v tejto krajine veľa píše. Podľa niektorých správ ho získal v roku 2008 za 13 miliónov randov (cca 850-tisíc eur). Vstúpil vraj do neho s kufríkom napchaným peniazmi a vyhlásil, že bude jeho.

Radovan Krejčíř na súde v Johannesburgu.
Zobraziť galériu (5)
Radovan Krejčíř na súde v Johannesburgu.  (Zdroj: SITA)

Juhoafrický denník Daily Maverick dnes napísal, že v sobotu pôjde do predaja na aukcii okrem tohto sídla tiež Krejčířovo vidiecke útočisko pri rieke Vaal. Vstup na dražbu bude možný len po zložení vratnej zálohy 100.000 randov.

Rozhľahlá ale úsporne zariadená obývačka.
Zobraziť galériu (5)
Rozhľahlá ale úsporne zariadená obývačka.  (Zdroj: youtube/Eyewitness News)

Pri príjazdovej ceste do domu sú tri garáže, ktoré ešte pred niekoľkými rokmi ukrývali Krejčířove luxusné člny, autá a motorky. Teraz sú opustené rovnako ako koterec pre psov neďaleko vchodu.
Najväčší dojem na návštevníkov urobila priestranná kúpeľňa, kde by bolo možné organizovať tanečné večierky, ale v ktorej sú jediná vaňa a toaleta umiestnené tak, aby z nich bol dobrý výhľad, ktorý umožňuje presklená stena. Srdce domu je na druhom poschodí, kde sa nachádza salón a bohato vybavená kuchyňa. Niektorí návštevníci si všimli, že dom rozhodne nie je bezpečný pre deti, pretože na niektorých rampách a balkónoch chýba zábradlie. Nepáčil sa ani fakt, že k nemu nepatrí žiadna záhrada.

Luxusná kuchyňa.
Zobraziť galériu (5)
Luxusná kuchyňa.  (Zdroj: youtube/Eyewitness News)

Bez záhrady, ale s bazénom.
Zobraziť galériu (5)
Bez záhrady, ale s bazénom.  (Zdroj: youtube/Eyewitness News)

Krejčíř sa presťahoval do JAR zo Seychel, kam utiekol pred policajným vyšetrovaním v Česku. V Juhoafrickej republike, kde je spájaný s radom zločinov, požiadal o azyl, čo komplikuje českú žiadosť o jeho vydanie. Až do vyriešenia azylového konania totiž nemôže byť kvôli utečeneckému statusu deportovaný. Vo vlasti ho medzitým odsúdili na 10,5 roka väzenia za viac než polmiliardový daňový únik. Z daňových podvodov ho tiež obviňujú v JAR, kde bol kvôli tomu zmrazený jeho majetok.

Viac o téme: Radovan Krejčíř
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu