Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Koniec rukojemníckej drámy vo Francúzsku: Ozbrojencov zneškodnila špeciálna jednotka

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: topky)

ROUBAIX - Všetci zajatci, ktorých dnes neznámi ozbrojenci držali niekoľko hodín v rodinnom dome v meste Roubaix na severe Francúzska, v blízkosti hraníc s Belgickom, sú už v bezpečí a útočníci boli zneškodnení. Jedného zastrelili a ostatní sú zatknutí. Uviedli to bez ďalšieho spresnenia miestne úrady. Nešlo podľa policajných zdrojov o terorizmus, ale o nevydarené lúpežné prepadnutie.

Násilníci sa okolo 19:00 SEČ pokúsili vykradnúť rodinný dom a potom, čo boli prezradení a obkľúčení políciou, vzali štyroch ľudí v dome ako rukojemníkov. Zazneli výstrely a prišli správy o možných zranených. Najprv sa dvom zajatcom podarilo utiecť a zvyšní dvaja boli za doteraz nejasných okolností oslobodení, uviedli miestne médiá.

Polícia vytvorila veľkú bezpečnostnú zónu okolo prepadnutého domu. Na miesto dorazila špeciálna zásahová jednotka. Ukončenie akcie oznámila krátko po 22:30 SEČ. Páchatelia prepadnutia boli vraj dobre vyzbrojení. Jeden zo zajatcov bol údajne riaditeľ jednej miestnej banky. Prípadu sa ujali policajní vyšetrovatelia.

Podľa svedkov sa dráma začala odohrávať okolo siedmej hodiny večer. Ozbrojenci údajne strieľali kalašnikovmi. Polícia vyzvala obyvateľov, aby nevychádzali z domov.

"Boli tam traja chlapi s kalašnikovmi, oni strieľali na políciu a polícia na nich," uviedol miestny občan Salah pre RT. "V uliciach je veľa policajtov," dodal.

Starosta Roubaix agentúre AFP potvrdil, že podozriví sa pred vzatím rukojemníkov pokúsili o lúpež. "Počuli sme tri výstrely. Zavrel som okenice a sme pripravení stráviť noc ukrytí," povedal jeden z obyvateľov miestnemu novinárovi.

Viac o téme: Roubaix
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu