Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Atentát na hotel v Mali: Zverejnili snímky ďalších komplicov útočníkov

V piatok (20.11.) počas atentátu na luxusný hotel Radisson Blu v Bamaku zahynulo 19 ľudí.
V piatok (20.11.) počas atentátu na luxusný hotel Radisson Blu v Bamaku zahynulo 19 ľudí. (Zdroj: SITA)

BAMAKO – Úrady v Mali dnes zverejnili fotografie muža a ženy, ktorí podľa ich slov pomohli naplánovať útok na luxusný hotel Radisson Blu v metropole Bamako. Zahynulo pri ňom 19 ľudí a dvaja strelci. Informovala o tom malijská štátna televízia.

Úrady tak prvýkrát oznámili, že pátrajú po komplicoch útoku islamistických militantov na hotel Radisson Blu z piatka 20. novembra. Atentát sa skončil zásahom malijských kománd, ktoré vtrhli do budovy.

"Patria medzi podozrivých. Tieto osoby sú podozrivé z napojenia na dvoch teroristov, (ktorí zaútočili na hotel)," povedal dnes podľa tlačovej agentúry Reuters zdroj z okolia ministerstva pre bezpečnosť.

Hlavný prokurátor Boubacar Sidiki Samake, ktorý riadi vyšetrovanie útoku, uviedol, že u dvoch zabitých militantov sa našli telefóny a automatické zbrane, čo by mohlo priniesť ďalšie užitočné informácie. 

Takzvaný Oslobodzovací front Massiny, ktorému sa pripisujú rôzne násilnosti spáchané na juhu Mali, sa v nedeľu stal treťou skupinou, ktorá sa prihlásila k zodpovednosti za útok na hotel Radisson Blu. Prvou je džihádistická skupina Murábitún a druhou al-Káida v islamskom Maghribe (AQIM).

Viac o téme: AtentátMaliBamako
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu