Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Protiteroristická jednotka vyrazila spacifikovať Islamistov: Na mieste ich čakalo prekvapenie

Takýto omyl by asi čakal málokto.
Takýto omyl by asi čakal málokto. (Zdroj: Facebook)

ŠTOKHOLM – Tak tomu sa hovorí poriadny trapas. Švédska protiteroristická jednotka zareagovala na telefonát, v ktorom hysterický občan opisoval skupinu bradatých mužov v čiernom oblečení, ako vyvesujú vlajku na zrúcaninu hradu. Policajti so špeciálnym výcvikom nabehli na odľahlé miesto, aby spacifikovali teroristov Islamského štátu, za čo sú teraz na smiech. Nešlo totiž o extrémistov, ale iba o skupinku miestnych hipsterov.

A tak mali na stretnutí švédskych členov medzinárodnej organizácie fanúšikov dlhých fúzov nepozvaných hostí. „Uprostred fotenia sa objavili policajti s tým, že im niekto volal, že je tu 30 teroristov a mávajú vlajkou Islamského štátu,“ napísal jeden z účastníkov stretnutia, Andreas Fransson.

It was an honor to swing the same flag that so many of my bearded brothers have done before me, and will in the future.

Posted by Andreas Fransson on 11. október 2015

Treba podotknúť, že každý zo skupiny Bearded Villains, v preklade z Fúzatých darebákov, mal na sebe štýlový, väčšinou tmavý oblek. No a medzi nimi pobehovali policajti zo špeciálnej jednotky v plnej poľnej. Aspoň sa na tom spoločne zasmiali, ako opísal pre Time Fransson.

Švédski darebáci si tak spravili peknú skupinovú fotografiu na hrade Braehus, a to aj s "obávanou" čiernobielou klubovou vlajkou. Fransson, ako jeden z bradatých mužov, na Facebooku opísal, že túto vlajku im centrála zapožičala prvýkrát, po tomto fiasku zrejme aj posledný. 

Viac o téme: OmylŠvédskoIslamský štátHipsteri
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu