Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Policajti rozháňali podgurážených študentov: Šmýkali sa na vode, to nebolo všetko

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Foto: Thinkstock)

PRAHA - Začiatok semestra sa na každej vysokej škole nesie v znamení večierkov a študentských stretnutí. Minulý týždeň to na pražskom Strahove s alkoholom poriadne prehnali, zasahovať musela polícia.

Už sa stalo zvykom, že semester na Strahove odštartuje obrovským hudobným festivalom Strahov Open Air. Tohtoročný mal poriadnu dohru. Skupina približne 200 študentov si z chodieb urobila šmýkačku, a to obdivuhodným spôsobom. Vodu zmiešali so saponátom a vyliali ju na podlahu. Potom zobrali krabice a takto sa na nich kĺzali.

To ale nebolo všetko a zdá sa, že výmysly niektorých mladých ľudí pod vplyvom alkoholu nemajú hraníc. Z izieb povyťahovali nábytok, robili neporiadok, rozhadzovali prázdne fľaše a cigaretové ohorky, navyše močili z okien. 

Študenti, ktorým správanie ostatných prekážalo, privolali policajtov. Na nadmerný hluk sa sťažovala aj vrátnička. "Močenie z okien ani šmykľavka rozhodne nie sú bežné. Klasické chodbovice, kedy sa vytiahnu na chodbu stoly, stoličky a hrá sa na gitaru, tak to je celkom bežné. Väčšinou sa to deje na začiatku semestra, kedy sa študenti zoznamujú," povedal pre lidovky.cz študent Jakub. Druhý študent doplnil, že sa veľká párty deje najmä po festivale. Jakub ale priznal, že tá tohtoročná sa predsalen vymkla kontrole. "Taká šmykľavka, to sa nedeje často. To je naozaj ojedinelý prípad, ktorý je vidieť tak raz za pol roka. Je to zbytočne medializované a nafúknuté," uviedol.

Iný študent opísal, že v rámci chodbovíc sa hrajú kolky, alebo sa strieka z hasiacich prístrojov. Riaditeľ internátu Strahov Bohumil Mach sa k incidentu ešte nevyjadril. Ráno bol na internáte pokoj a polícia incident vyriešila pohovorom. Priznala však, že od podgurážených študentov si vypočula rad nadávok.

Máte podobné zážitky z vysokoškolských internátov? Dajte nám vedieť na tipy@topky.sk

 
 

Viac o téme: InternátChodbovica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu