Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Počet obetí zosuvu pôdy v Guatemale stúpol: 253 vyhasnutých životov, 374 nezvestných

Počet obetí sa vyšplhal už na 253 Zobraziť galériu (2)
Počet obetí sa vyšplhal už na 253 (Zdroj: Guatemala, SITA)

GUATEMALA - Na najmenej 253 obetí stúpol dnes počet obetí mohutného zosuvu pôdy, ku ktorému došlo pred týždňom v stredoamerickej Guatemale. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na vyhlásenia miestnych úradov. Nezvestných je 374 osôb.

K zosuvu došlo na juhovýchodnom predmestí hlavného mesta Guatemala po tom, ako túto oblasť zasiahli niekoľko dní trvajúce prudké dažde. Tie uvoľnili balvany a masy bahna, ktoré následne zavalili vyše stovku domov v obci Santa Catarina Pinula. Dedina leží v hlbokej rokline, čo teraz ešte viac sťažuje záchranné práce. Námestník ministra zdravotníctva Israel Lemus dnes uviedol, že úrady ešte stále neprijali rozhodnutie, či zastaviť pátranie v dedine.

Počet obetí zosuvu pôdy
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Guatemala, SITA)

Operatívna schôdzka, na ktorej by sa o tom malo diskutovať, sa uskutoční najbližší pondelok.Podľa riaditeľa štátneho úradu na odstraňovanie následkov katastrof Alejandra Maldonada rozhodnutie o tom, či sa bude pokračovať v pátraní, alebo sa s ním skončí, závisí od rizika, ktorému by v prípade ďalšieho pátrania boli vystavení záchranári.

Viac o téme: Guatemala
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu