Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

VIDEO Odoberanie detí sa deje aj v Česku: Takto zakročili pražskí policajti proti matke

Päťročné dievčatko
Päťročné dievčatko (Zdroj: YouTube/Mestská polícia Praha)

PRAHA - Odoberanie detí sociálnymi službami spôsobilo veľké haló v mnohých európskych krajinách. Matky častokrát museli tvrdo bojovať s úradmi o vrátanie svojich potomkov a vyvracať rôzne dezinformácie, ktoré sa o nich šírili. Posúdiť mieru nutnosti takéhoto radikálneho zásahu je ťažké, avšak mestskí policajti v Česku v tom mali včera jasno. V Prahe asistovali pracovníčkam sociálneho odboru práve pri takomto prípade.

EXKLUZÍVNE Spoveď Slovenky, ktorá pracuje pre nórsku sociálku: Rodičia k nám chodia aj sami!

"Včera dopoludnia prijali strážnici z Obvodného riaditeľstva Mestskej polície Praha 5 oznámenie, že v Hadravského ulici v pražskom Radotíne je medzi osobami bez domova dieťa, ktoré volá o pomoc a plače. Hliadka sa ihneď za použitia výstražných majákov ponáhľala na miesto udalosti. Strážnici na mieste zistili skupinku osôb bez domova, dieťa a jeho matku," informovala na svojej webovej stránke Mestská polícia Praha.

Podľa nej žena strážnikom oznámila, že o pomoc volala jej dcéra, ktorá ju nechcela poslúchnuť. Dievča aj v prítomnosti strážnikov plakalo, sťažovalo sa na to, že ho matka bije a chcelo "k oteckovi".

Strážnici teda upovedomili vedúcu odboru sociálno právnej ochrany detí a kurátorky, ktoré sa dostavili na miesto na základe predbežného opatrenia vydaného súdom, dieťa matke odobrali.

Dievčatko vraj matka bila varechou

Viac o téme: DieťaPrahaOdobranie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu