Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Kramný mal vraj vražedný cieľ: Spoveď Monikinho milenca zo Slovenska

 Ján Ryboň, Monika Kramná a Petr kramný Zobraziť galériu (4)
Ján Ryboň, Monika Kramná a Petr kramný (Zdroj: Foto: Facebook, Tv nova)

OSTRAVA - V ostro sledovanom procese s Petrom Kramným včera pred senát predstúpil Slovák, na ktorého výpoveď sa netrpezlivo čakalo. Až na tretie predvolanie dorazil Ján Ryboň, ktorý pred sudkyňou potvril, že s nebohou Monikou Kramnou mal sex. Prezradil aj ďalšie pikantnosti z intímneho života mŕtvej ženy. Možno práve nevera a rozpadajúci sa vzťah boli podľa obžaloby motívom vraždy.

Milenec Moniky Kramnej včera na súde priznal pomer. Slovák sa s ňou zoznámil v roku 2009, bol partnerom Monikinej priateľky Denisy. Práve s ňou bola Monika, keď sa zoznámila s Petrom Kramným na diskotéke. Vtedy sa hecovali, ktorá ho osloví prvá. Urobila tak Monika a s Petrom začala randiť.   

Denisa predstavila Monike svojho slovenského priateľa na svadbe ďalšieho páru Světlany a Natana Cieslarových, ktorí bývali vedľa Kramných. S Jánom sa tam vtedy zoznámil aj Petr. Ryboň s priateľkou sa s manželmi Kramnými stretávali, aj navštevovali.  

Ako informuje česká televízia Nova, Ryboň Moniku vyhľadal, keď mal s Denisou krízu vo vzťahu. Chcel od nej radu, ako má problémy urovnať. Moniku viezol raz domov z Ostravy do Karvinej a podľa jeho slov po ňom vyštartovala: "V polovici cesty ma začala bozkávať, hrýzla ma a pokúšala sa o orálny sex, ale nebolo tam miesto, nechcel som nabúrať," povedal Ján a dodal, že preto zastal a Moniku vysadil. Neskôr mu volala a za svoje správanie sa ospravedlňovala, že bola opitá.

Kramný mal vraj vražedný
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Ján o sexe s Monikou

Ryboň ďalej povedal, že s nebohou ženou sa znova zišiel, keď sa jeho vzťah rozpadol. Párkrát sa stretli a neskôr ho vzala do penziónu, kde sa intímne zblížili a mali spolu sex. Keď boli spolu, Petr podľa Jánovej výpovedi, Monike asi päťkrát volal. Manželka do telefónu hovorila, že je v práci, no bola nervózna. "Bral som to ako úlet. Monika bola atraktívna ..., ale nepripadalo mi to medzi nami prirodzené," povedal. Uviedol tiež, že sa mu zverila, že nie je jediný, s kým bola manželovi neverná. O tom, že by manžela chcela opustiť, ale nič nevedel.

Ako Ján povedal, sex s Monikou bral len ako jednorázovú záležitosť a viac sa s ňou nestýkal. Sem-tam si napísali cez sociálnu sieť a Monika mu niekoľkokrát zavolala. Ryboň uviedol, že raz bola Monika hysterická, pretože Petr údajne niečo zistil. Že sa tak stalo, mali na svedomí manželia Cieslarovi a Denisa. Tá sa zverila Světlane s podozrením, že jej priateľ Ján má niečo s Monikou. Světlana to povedala svojmu manželovi a ten bežal s novinkou za Kramným. Petr ale Moniku zastal s tým, že jej verí, pretože mu Monika vernosť prisahala na Klárkinu smrť.

O smrti žien sa Ryboň dozvedel až o mesiac neskôr z médií. Ako povedal, s Kramným si nesadol a  bol podľa neho odmeraný. Prekvapilo ho ale, že si krátko po smrti najbližších našiel priateľku. "Na jeho mieste by som sa zabil," cituje česká televízia Jánove slová, ktoré povedal ešte pred políciu v prípravnom konaní.

Ryboňova bývalá priateľka mu po smrti žien povedala, že sa mu Petr vyhrážal smrťou, že ho nájdne, zabije a že za všetko môže on. Vraj to napísal do mejlu. Keď si ho Ryboň prečítal, stálo tam, že ženy sa otrávili a že pomstí toho, kto to spôsobil. Priamo o Ryboňovi nebola reč.

Kramný mal vraj vražedný
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: internet,forbes)

Súd s Kramným pokračuje

Súd s Petrom Kramným, ktorý podľa obžaloby na dovolenke v Egypte zavraždil manželku a dcéru, bude pokračovať koncom októbra. Obhajoba totiž predloží ďalší posudok, ktorý má napadnúť záver obžaloby, ktorá ako príčinu smrti uvádza zástavu srdca po zásahu elektrickým prúdom. Sudkyňa hlavné pojednávanie odročila na 26. októbra. 

Obhajkyňa obžalovaného Kramného Jana Rejžková bude mať nový posudok z odboru súdneho lekárstva k dispozícii 8. októbra. Nejaký čas bude potrebné na jeho doručenie súdu a obžalobe. Všetci sa so závermi znalcov musia oboznámiť. Preto sudkyňa urobila takú dlhú prestávku. "Javí sa to tak, že príčina úmrtia nebola elektrina. Toto je môj názor. Som ale právnik," vysvetlila advokátka prečo nechala posudok spracovať. Podľa nej sú teraz dvaja znalci v Ústave súdneho lekárstva v Ostrave. Tam im bolo umožnené preštudovať vzorky tkaniva, takzvané histologické preparáty, odobrané pri pitve. Závery týchto znalcov Rejžková nechce predvídať. "Už dnes ale viem, že tam nejaké rozpory budú," povedala.

Očakáva rozpory so závermi expertov, ktorí v Česku vykonávali pitvu a prišli s verziou, že žena s dcérou zomreli po zásahu elektrickým prúdom. Vychádzajú zo stôp, ktoré údajne elektrina v tele a na tele Moniky Kramnej zanechala. Obhajoba sa zasa prikláňa k zisteniam egyptských patológov, podľa ktorých obe Češky zomreli na následky dehydratácie. Nevylúčili možnosť otravy, toxické látky ale v telách nenašli.

Naopak znalkyňa Margita Smatanová potvrdila, že v prípade Kramného manželky išlo o akútne zlyhanie srdca spôsobené zásahom elektrickým prúdom. Pre túto variantu podľa nej svedčili aj zmeny na krku, chrbte či nohe obete. "Naozaj sme postupovali komplexne a zvažovali sme všetky možné varianty. Pokiaľ budeme hodnotiť komplex úrazových zmien, komplex nálezov, ktoré sme mali, potom je príčina smrti takmer jednoznačná," povedala Smatanová.

S jej závermi sa stotožnil znalec Marek Dokoupil, ktorý skúmal ostatky dieťaťa. Lekári podľa neho vylúčili všetky z možností, ktoré by takúto náhlu smrť mohli spôsobiť, pôsobenie jedu alebo dusenie. Jedinou možnosťou, ktorá všetky symptómy vysvetľuje, je tak podľa Dokoupila zásah elektrickým prúdom. "Pri tom náleze, ktorý máme, sa nám v súčasnosti nejaví žiadne ďalšie možná eventualita ako reálna," povedal Dokoupil na otázku sudkyne, či pripúšťa aj inú príčinu smrti ako zásah elektrickým prúdom.

 

Viac o téme: EgyptKlárkaPetr KramnýManika
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu