Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

FOTO Aj Slováci sa rozhodli pomôcť migrantom: Vybrali sa do utečeneckého tábora Traiskirchen

Takto to vyzerá v preplnenom tábore v Traiskirchen.
Takto to vyzerá v preplnenom tábore v Traiskirchen. (Zdroj: Facebook)

TRAISKIRCHEN – Veľa Slovákov, ale aj Európanov celkovo, už vyjadrilo svoj negatívny názor na situáciu s migrantmi. Sú však aj takí, ktorí sa rozhodli pomôcť, jednou z nich je dcéra známeho slovenského herca a podnikateľa Andreja Hryca Wanda. Svoju návštevu utečeneckého tábora v Traiskirchen zdokumentovala a zdieľala na sociálnej sieti. Vyzvala zároveň aj ďalších, aby pomohli ľuďom utekajúcim pred vojnou.

„Myslím, že obrazová dokumentácia hovorí za všetko, sama to doteraz rozdýchavam. Tí ľudia potrebujú, čo vás napadne. Oblečenie, topánky, ale hlavne hygienické potreby, deky, spacáky, stany, trvanlivé potraviny, plienky, strojčeky na holenie, manikúry, tašky, hračky,“ vymenúva známa producentka potreby, ktoré podľa nej utečencom najviac chýbajú.

Podľa jej slov sa o osude vecí, ktoré priniesla, rozhodlo veľmi rýchlo: „Neviem posúdiť, ako to vyzerá počas týždňa, ale dnes, v nedeľu, nebolo prijímanie, a teda ani následné rozdávanie prinesených vecí nijak organizované. Prosto sme prišli, kým sme zaparkovali, obstúpilo naše auto 30 zúfalých ľudí, ktorí mi vyprázdnili 500-litrový kufor naplnený po strechu za rekordných 15 sekúnd.“

Zvedavosť vyhnala Wandu Adamík Hrycovú aj do stanového mestečka. „Sú tam všetci. Starí, mladí, rodiny s deťmi i bez... Zatiaľ je teplo a slnečno. Ako to tam bude vyzerať v novembri si nechcem ani predstaviť,“ osvetlila situáciu a dodala: „Všetci ostatní, ktorí váhate, či ísť. Neváhajte. Berte všetko, čo máte doma a choďte. Tí ľudia vám budú vďační.“

Podľa posledných informácií v tábore Traiskirchen, ktorý leží asi 20 kilometrov od Vidne, je momentálne viac ako štyritisíc utečencov. Tábor už nových neprijíma.

 

Trip to Traiskirchen... Myslim, ze obrazova dokumentacia hovori za vsetko, sama to doteraz rozdychavam... Ti ludia...

Posted by Wanda Adamik Hrycova on 30. august 2015
Viac o téme: UtečenciMigrantiTábor v Traiskirchen
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu