Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Dobrodružstvo Američanky v prírode: Deväť dní prežila iba vďaka tomuto!

Miyuki Harwoodová
Miyuki Harwoodová (Zdroj: YouTube)

FRESNO - Stratená americká turistka sa po deviatich dňoch našla s niekoľkonásobnou zlomeninou v členitej oblasti kalifornského pohoria Sierra Nevada, prežila vďaka vode z potoka. Informovala o tom dnes agentúra AP.

Šesťdesiatdvaročná Miyuki Harwoodová sa 21. augusta nevrátila z jednodňovej individuálnej turistiky na základe čoho jej priatelia zalarmovali príslušné úrady. V pátraní po žene pomáhali záchranárom a dobrovoľníkom helikoptéra a bezpilotné lietadlo.

Lokalizovať sa ju podarilo v sobotu neďaleko vodnej nádrže Courtright v kalifornskom okrese Fresno County. Podľa záchranárov utrpela niekoľkonásobnú zlomeninu, bola však pri plnom vedomí a nesmierne vďačná za to, že ju našli. Zachránenú Kalifornčanku následne previezli na ošetrenie do nemocnice.

Od miesta, kde sa zranila, plazila sa Harwoodová podľa jej slov dva dni ku potoku, kde si mohla nabrať vodu do fľaše obsahujúcej filter. Žena mala so sebou iba minimum jedla a prežila vďaka filtrovanej vode. Po deviatich dňoch začula v sobotu ráno hlasy záchranárov a privolala ich pomocou píšťalky, ktorú mala pri sebe.

Viac o téme: TuristikaUSA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu