Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Tragédia v USA: Vrah novinárov si pred smrťou urobil ohavné VIDEO, pomsta za urážky

Vester Flanagan
Vester Flanagan

MONETA - Útočník, ktorý v stredu v priamom prenose zastrelil reportérku a kameramana americkej televízie WDBJ, mohol mať podľa polície osobný motív. Bývalý zamestnanec televízie sa sťažoval na rasové urážky od kolegov, za čo sa im zrejme chcel pomstiť. Zvrátenú vraždu si dokonca nakrútil na video ako memento odplaty!

Polícia zatiaľ nepozná presný motív strelca, ktorý zabil počas živého vysielania americkej televíznej stanice WDBJ  reportérku Alison Parkerovú (†24) a kameramana Adam Warda (†27) a vyšetrovanie bude podľa polície pravdepodobne dlhé. Podozrivým je 41-ročný Vester Flanagan, ktorý včera v nemocnici podľahol strelnému poraneniu po tom, ako sa pokúsil spáchať samovraždu. Novinári robili interview s miestnou predstaviteľkou pre ekonomický rozvoj Vicki Gardnerovou, ktorá pri streleckom útoku utrpela zranenia, ale po operácii je v stabilizovanom stave.

 

Sťažoval sa na urážky kolegov, vyhodili ho

Flanagan bol bývalým zamestnancom televízie WDBJ a vystupoval na obrazovke pod menom Bryce Williams. Afroameričan sa sťažoval na urážky s rasovým podtónom, ktoré mu kolegovia adresovali. Zamestnávateľ ho následne prepustil.

Šéf televízie so sídlom v meste Roanoke vo Virgínii, Jeffrey A. Marks, po tragédii vystúpil vo vysielaní a rozprával o podozrivom 41-ročnom Vesterovi Flanaganovi, ktorý na obrazovke vystupoval pod menom Bryce Williams. Marks vysvetlil, že Flanagana zamestnali pred niekoľkými rokmi ako reportéra po tom, ako krátky čas strávil mimo oblasti televízneho spravodajstva.
Dnes ho generálny riaditeľ televízie Jeffrey A. Marks označil za nahnevaného, nespokojného muža, s ktorým sa ťažko spolupracovalo. „Nakoniec sme ho po mnohých incidentoch spôsobených jeho hnevom prepustili. Nevzal to veľmi dobre,“ uviedol Marks.

Keď Flanagana prepustili, polícia ho musela vyviesť z budovy televízie. Flanagan obviňoval ostatných zamestnancov z rasovo podfarbených komentárov na svoju adresu a podal aj sťažnosť na federálny úrad, ktorý sa zaoberá porušovaním práv zamestnancov na pracoviskách (EEOC). Marks však dodal, že tieto obvinenia sa nepotvrdili. Sťažnosť bola teda zamietnutá. Flanagan zostal po prepustení zo zamestnania v meste a občas naňho pracovníci televízie narazili.

Nazývali ho vraj opicou

Flanagana našla polícia po dlhom prenasledovaní v havarovanom aute so strelným poranením. Previezli ho do nemocnice, kde sa nachádzal vo veľmi kritickom stave a neskôr zomrel. AP informovala, že podozrivý z vraždy televíznej reportérky Alison Parkerovej a kameramana Adama Warda zažaloval bývalého zamestnávateľa pre obvinenia z rasovej diskriminácie v marci 2000 na severe štátu Florida.

V žalobe Flanagan uviedol, že produkčný ho v roku 1999 nazval „opica“ a zamestnanci podobne nazývali aj ďalších černošských kolegov.Flanagan tiež v žalobe tvrdil, že nemenovaný belošský nadriadený vyhlásil, že černosi sú leniví, lebo nevyužili štipendiá a teda možnosť študovať na univerzite. Televízia vo všeobecnosti odmietla tieto obvinenia z diskriminácie a uviedla, že mala legitímne a oprávnené dôvody na ukončenie pracovného pomeru s Flanaganom - zlý pracovný výkon, nevhodné správanie voči spolupracovníkom, odmietanie plniť príkazy, používanie nadávok a rozpočtové dôvody.

Upozornenie: Video nie je vhodné pre neplnoletých a osoby s citlivou povahou

Viac o téme: Vražda v priamom prenoseVester FlanaganWDBJ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu