Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Rodičia si cestou na dovolenku dali pauzu na odpočívadle: Po 150 km zistili z rádia hrôzostrašnú vec

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: profimedia.sk)

PARÍŽ - Rodina, ktorá sa vybrala na dovolenku na Francúzsku riviéru, nechala nedopatrením svoju trojročnú dcérku na odpočívadle. Stalo sa tak v nedeľu na poludnie, keď sa všetci rozhodli ísť najesť. Kvôli nedorozumeniu medzi otcom a matkou však dievčatko už do auta nenaložili a odcestovali preč. Spamätali sa až po 150 km. Podľa agentúry AFP k tomu došlo až vtedy, keď začuli výzvu v rádiu.

Dráma v Bratislave: Matka zamkla 2-ročné dievčatko v rozhorúčenom aute, začala záchranná akcia

Dieťa našli ostatní motoristi, ako sa hrá na ihrisku na odpočívadle v blízkosti Loriolu v regióne Drôme v južnom Francúzsku. "Jediné, čo im vedela povedať, bolo, že má brata a sestru a že bola na "ceste k moru", keď videla, ako ocko s autom odchádza," uviedol policajt.

Asi štyridsaťpäť minút po tom, čo dievčatko objavili, odznela v rádiu výzva, po ktorej sa zábudliví rodičia spamätali, otočili vozidlo a vrátili sa späť. "Rodina prešla Aix-en-Provence (150 km ďaleko) a šla smerom na Saint-Raphael a nikto z nich si nevšimol, že tam nebola," povedal dôstojník.

Rodičia sa tak namiesto na dovolenku dostali na policanú stanicu, kde museli vysvetľovať, ako k incidentu prišlo. "Vypočujeme si, čo majú na srdci, a pohovoríme si s prokurátorom vo Valence, aby sme zistili, či to zájde ešte ďalej," dodal dôstojník.

Ako sa napokon podľa portálu francebleu.fr ukázalo, rodičia zabudli dieťa dať do auta z jednoduchého, aj keď bizarného dôvodu. Matka si myslela, že to urobil otec a otec, že sa o to postarala matka. Navyše, keď sa otec počas jazdy brata a sestričky pýtal, či je všetko vzadu v poriadku, nesignalizovali mu, že by v aute niekto chýbal. Dievča sa tak dostalo k rodičom až o pol šiestej večer.

Milióny francúzskych rodín sa počas augusta vydávajú na každoročnú dovolenku k moru a do hôr, čím častokrát vznikajú na diaľniciach zápchy, ktoré majú neblahý vplyv na nervy vodičov. Ak si myslíte, že vám sa teda niečo podobné stať nemôže, možno ste na omyle.

Viac o téme: DovolenkaOdpočívadloDieťa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu