Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Odhalili gang zlodejov v Česku: Plánovali únos Babišovho dieťaťa!

Andrej Babiš
Andrej Babiš (Zdroj: SITA)

PRAHA - Česká polícia zadržala na prelome rokov 2014-2015 deviatich členov gangu, ktorí pripravovali lúpeže vo viacerých pražských vilách. Útvar pre odhaľovanie organizovaného zločinu (ÚOOZ) skupinu predtým monitoroval po niekoľko mesiacov.

Ako vyplýva z informácií, ktoré s časovým posunom priniesol dnes český týždenník Respekt, voči členom gangu vznesú v nasledujúcich dňoch žalobu. Niektoré z nehnuteľností, vyhliadnutými kriminálnikmi, patria ministrovi financií ČR, lídrovi hnutia ANO, podnikateľovi slovenského pôvodu Andrejovi Babišovi alebo jeho firmám. Gang údajne zvažoval aj únos Babišovho dieťaťa.

Za mrežami nie sú iba členovia gangu, ale aj istý pražský kriminalista, ktorý s nimi spolupracoval a ktorý ich vraj mal varovať, ak by sa o nich začala zaujímať polícia. Prípad však podľa dostupných informácií nemá politické pozadie. Väčšina členov gangu pochádza z Albánska, tipy dostávali od českého komplica. Ani predstavitelia prezídia českého policajného zboru, ani zástupcovia ÚOOZ informácie spomínaného periodika nechceli komentovať.

Viac o téme: Andrej Babiš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu