Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Záhada sa vyjasňuje: Na Réunione vraj našli ďalšie trosky zo zmiznutého boeingu!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (17)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA, Profimedia, Linfo.re)

SAINT-DENIS - Indický oceán vyplavil na pláž ostrova Réunion druhý úlomok, ktorý by mohol byť dverami z nezvestného malajzijského lietadla. O náleze dnes informovali britské televízne stanice BBC a Sky News.

Predchádzajúci nález, dvojmetrový úlomok objavený na pláži pri meste Saint-André na východe ostrova, sa už skúma v špeciálnom laboratóriu pri francúzskom Toulouse. Experti sa snažia určiť, či úlomok pochádza z krídla malajzijského stroja na linke MH370, ktorý vlani v marci bez stopy zmizol.

Druhý úlomok sa našiel na inom mieste ostrova, pri ostrovnej metropole Saint-Denis. Bol odovzdaný miestnym úradom. Zatiaľ nie je isté, či pochádzal z malajzijského Boeingu 777, ani či skutočne ide o dvere z dopravného lietadla, poznamenala Sky News na svojom webe.

Britský denník The Daily Telegraph s odvolaním sa na ostrovanov napísal, že trosky lietadla boli možno na Réunion vyplavené už pred tromi mesiacmi, ale súvislosť s nezvestným malajzijským boeingom si ľudia neuvedomili. Nicolas Ferrier, upratovač na plážach, tvrdil, že začiatkom mája našiel modré sedadlo, ktoré ale ako iné nálezy spálil.

Boeing 777 spoločnosti Malaysia Airlines zmizol z radarov vlani 8. marca krátko po štarte z Kuala Lumpuru. Na palube lietadla bolo 239 ľudí, ktorí podľa všetkého zahynuli, keď stroj z doposiaľ nejasných príčin zrejme havaroval a spadol na neznámom mieste do mora.

Viac ako dva metre dlhý úlomok, ktorý bol zrejme vztlakovou klapkou krídla, objavili v stredu na Réunione pracovníci firmy poverenej čistením pobrežia. Malajzijská vláda následne potvrdila, že tento predmet pochádza z lietadla Boeing 777, teda rovnakého typu ako zmiznutý stroj z letu MH370.

Viac o téme: RéunionMalajziaMH370Boeing 777Saint-Denis
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu