Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Po smrti leva Cecila ďalšia strašná správa: Rovnako mali zabiť aj jeho brata Jericha!

Jericho vraj žije a má sa dobre Zobraziť galériu (3)
Jericho vraj žije a má sa dobre (Zdroj: YouTube)

HARARE - Po zabití obľúbeného leva Cecila v Zimbabwe sa teraz objavili hrozivé správy o tom, že ulovili aj jeho brata Jericha. Podľa zdrojov z rezervácie Hwange ho v sobotu zastrelil lovec z cudziny.

Už správa o Cecilovom krutom zabití vyvolala obrovskú vlnu kritiky po celom svete. Podobným spôsobom mal navyše zahynúť aj jeho brat. Zimbabwianska ekologická organizácia Zimbabwe Conservation Task Force včera na Facebooku zverejnila vyhlásenie, že Jericho bol usmrtený v sobotu o 16:00 SELČ.

BREAKING NEWS - JERICHO HAS BEEN SHOT TODAY AT 4pm - It is with huge disgust and sadness that we have just been...

Posted by ZCTF - Zimbabwe Conservation Task Force on Saturday, August 1, 2015

Expert, ktorý sleduje pohyb leva v teréne, pomocou lokalizačného čipu, však tieto správy označil za nepravdivé. "Zdá sa byť nažive a v poriadku, usúdil som z jeho pohybu. Vyzerá to tak, že má samicu," uviedol Brent Stapelkamp, ​​ktorý má na starosti monitorovanie levov. Jericho údajne nebol Cecilovým pokrvným príbuzným; bratmi ich nazývajú preto, že sa má teraz Jericho stať dominantným samcom a postarať sa o Cecilove mláďatá.

Po smrti leva Cecila
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube)

Milovníkov a ochrancov zvierat minulý týždeň rozhorčilo priznanie amerického zubára Waltera Palmera, ktorý 1. júla zabil na love v Zimbabwe leva Cecila. Miestne úrady následne prerušili lov levov, leopardov a slonov v oblasti. Za možnosť odstreliť najslávnejšieho zimbabwianskeho leva dentista dvom mužom zaplatil 50 000 dolárov. Podplatil ich, aby chránenú šelmu vylákali mimo národný park, kde je lov zakázaný, a on ju mohol odstreliť. Údajných sprievodcov už zimbabwianske úrady obvinili z pytliactva.

Walter James Palmer (vľavo)
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube)

 

Vraha najslávnejšieho leva dobehla karma: Z milionára je troska, odhalili jeho tajomstvá

Palmer tvrdí, že nevedel, že koná v rozpore so zákonom. Zimbabwe totiž umožňuje lovcom za poplatok legálny odstrel slonov, byvolov a levov mimo rezervácie, čím údajne získava peniaze na ďalšiu ochranu prírody. Pre mnohých Zimbabwčanov, ktorých krajina sa potýka s viac ako 80-percentnou nezamestnanosťou, je celosvetový rozruch okolo Cecila ťažko pochopiteľný.

Viac o téme: PytliactvoZimbabweLev CecilWalter PalmerJericho
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu