Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Slovenská rodina na dovolenke v Taliansku: Prechádzka na pláži ich vyšla poriadne draho

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

LIGNANO - Aj keď polícia neustále varuje ľudí, aby si v zahraničí (ale samozrejme aj doma) dávali pozor na krádeže a nenechávali svoje cennosti bez dohľadu, niektorým zjavne nie je rady. Na svoju nerozvážnosť doplatila v utorok aj rodina zo Slovenska, ktorá si vďaka nej "osladila" dovolenku v Taliansku a prišla o nemalé peniaze.

Išla za tetou do Španielska, už sa nevrátila (†23): Pri bungee jumpingu sa stalo niečo strašné

Pred zlodejmi nie je chránená žiadna verejná pláž a je len na vás, ako sa s touto nástrahou vysporiadate. Ak sa idete napríklad kúpať, mal by vaše veci vždy niekto strážiť, ale bohužiaľ neplatí to vo všetkých prípadoch. Rodina zo Slovenska v talianskom Lignano Sabbiadoro podcenila nebezpečenstvo, keď sa vybrala na prechádzku a ako vždy svoj majetok schovala do slnečníka.

Po návrate ale zistila, že peniaze aj osobné doklady, ktoré si so sebou priniesla, sú preč. Zmizla jej nielen hotovosť vo výške 2000 eur, ale pribudli im aj problémy s vybavovaním nových dokumentov v cudzej krajine. Pravdepodobne si takto Slováci letné mesiace v zahraničí nepredstavovali.

Možno im však svitla nádej, pretože tamojšia polícia na druhý deň zadržala štyridsaťročného Srba. Ten si privlastnil tašku talianskeho páru, ktorý sa išiel kúpať. Cudzinec, ktorý desaťročia žije v komunite bezdomovcov, ukradol mobilný telefón v hodnote zhruba tisíc eur, peniaze a doklady. Všetko bolo napokon po odvedení muža na policajnú stanicu vrátené právoplatným majiteľom.

Vyšetrovatelia sa teraz snažia zistiť, či existuje spojitosť medzi týmto prípadom a tým, čo sa stalo slovenskej rodine. Aký trest Srba čaká, nie je zatiaľ známe, ale medzi jedno z opatrení patrí aj zákaz vstupu do Lignana na tri roky. Informovali portály gelocal.it a leggo.it.

Viac o téme: DovolenkaKrádežTalianskoSlováci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu