Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Autobusu so študentkami sa odtrhla strecha: Deti kvôli chybe vodiča bojujú o život!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: http://www.thinkstockphotos.com)

LILLE - Zranenia väčšiny z päťdesiatky španielskych študentiek, ktoré išli autobusom na turistický pobyt do Holandska, si vyžiadala nehoda na severe Francúzska.

Vodič vysokého autobusu nerešpektoval pri jednom z cestných tunelov zákaz vjazdu pre vozidlá s výškou nad 2,6 metra. Po následnom náraze sa odtrhla celá strecha autobusu. Dve osoby sú podľa miestnych úradov v kritickom stave.

V nemocnici v meste Lille skončilo 40 z 59 ľudí, ktorí boli v španielskom autobuse. Päťdesiatku z cestujúcich tvorili Španielky vo veku od 18 do 29 rokov. Zo zranených je šesť ľudí vo vážnom stave, dvaja sú stále v ohrození života, spresnila popoludní nemocnica vo vyhlásení.

Tragédia sa stala v malom tuneli obce La Madeleine v oblasti Lille. Jeden z dvoch vodičov, ktorý v osudnú dobu sedel za volantom, bol zatknutý. Testy nepreukázali, že by bol pod vplyvom alkoholu či drog. Zistilo sa však, že autobus jazdí pravidelne medzi Španielskom do Holandska cez Lille, ale tentoraz z nejakého doteraz nejasného dôvodu išiel na severe Francúzska inou ako zabehnutou trasou, uviedli úrady.

"Väčšina ľudí spala. Nechápali sme, čo sa deje," rozpráva Carlota zo španielskeho Baskicka. "Je to hrôza," pritakáva spolucestujúci Ane. Podľa dievčat boli najviac zranené tie osoby, ktoré boli v zadnej časti autobusu, do ktorej padali kusy odtrhnutej strechy.

Viac o téme: NehodaFrancúzsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu