Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Stredovek nekončí, stredovek trvá: Matku piatich detí vyzliekli donaha a sťali!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: internet)

DILLÍ- Rozzúrení indickí dedinčania sťali ženu, ktorú považovali za čarodejnicu a príčinu všetkých svojich bied. Zločin, o ktorom informovala stanica BBC, sa stal v okrese Sonitpúr vo zväzovom štáte Ásám. Kvôli vražde policajti zatkli sedem podozrivých, vrátane dvoch žien. Obeť bola matkou piatich deti.

Stredovek stále žije! Manželov a ich štyri deti zavraždili sekerami, pre jediný hlúpy dôvod

Ženu vraj obvinili z čarodejníctva ľudia, ktorí ochoreli v domorodej osade. Dedinčania podľa polície najprv šesťdesiattriročnú ženu vyzliekli donaha a potom sťali.

V Ásáme za posledných šesť rokov bolo podľa policajných štatistík pod zámienkou čarodejníctva sťatých, upálených či ubodaných skoro 90 ľudí. Stigma čarodejníc sa ľahko ujíma predovšetkým v domorodých komunitách, ktorých príslušníci pracujú na čajových plantážach.

Podobné zločiny nie sú nijako vzácne ani v iných častiach Indie. V celoštátnom meradle prišlo kvôli údajnému čarodejníctvu od začiatku tohto tisícročia o život viac ako 2100 ľudí, väčšinou žien.

Experti pripisujú lynčovanie domnelých čarodejníc hlavne poverčivosti, doteraz veľmi silnej na odľahlom vidieku. Vyskytli sa ale aj prípady, keď skutočným motívom útokov proti vdovám bola túžba zmocniť sa pozemkov a ďalšieho majetku.

Viac o téme: VraždaČarodejníctvoIndia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu