Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Českom otriasa nechutný prípad: Lukáš (21) roky vydieral a zneužíval dievčatá

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstockphotos.com)

PRAHA - Jeden z najrozsiahlejších kriminálnych prípadov zneužitia detí vyšetruje aktuálne česká polícia. Dvadsaťjedenročný mladík z okolia Trutnova v ňom čelí obvineniam z celkove siedmich trestných činov so sexuálnym podtextom, informoval internetový server Tn.cz a komerčná televízia Nova.

Poškodených je 50 mladých žien a školáčok, vrátane najmladších vo veku 10 rokov. Lukášovi B., ktorý sa s neskoršími obeťami zoznamoval za pomoci internetu a pod falošnou identitou, hrozí v prípade potvrdenia viny súdom hoci 12 rokov za mrežami. Momentálne je vo vyšetrovacej väzbe.

Ako vyplýva z dostupných informácií, zadržaný sa vydával za chlapca alebo dievča vo veku svojich obetí. Len čo získal od nich pod nátlakom nahé fotografie, začal ich vydierať a pod hrozbou zverejnenia ich nútil zasielať často ešte perverznejšie nahrávky.

Niektoré z psychicky labilných školáčok prinútil k osobnému stretnutiu a tam im spôsobil ďalšie traumy. Trestnú činnosť páchal mladík, ktorý je už rok za mrežami, po niekoľko rokov. Až do konca roka 2013 nenašla žiadna z jeho doteraz známych obetí odvahu informovať o tom kohokoľvek.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu