Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Desivý záver behu s býkmi v Španielsku: VIDEO zachytáva posledný boj muža (†54) o život

Býk sa do svojej obete pustil rohami.
Býk sa do svojej obete pustil rohami. (Zdroj: YouTube)

MADRID - Beh s býkmi je obľúbenou španielskou atrakciou, ktorú si každoročne prídu pozrieť nielen domáci obyvatelia, ale vždy priláka aj tisícky turistov. Zvyčajne sa však nezaobíde bez zranení účastníkov a niekedy dokonca končí aj smrťou odvážlivcov. Tento rok na svoju nerozvážnosť doplatil aj 54-ročný muž, s ktorým sa rozvášnený býk pohral, ako s kusom handry.

Spanilý jazdec na VIDEU skrotil divého tvora: Zažil orgazmické rodeo a akčnú rýchlosť!

Video, ktoré nakrútil divák na festivale v Grao de Castellón na východnom pobreží Španielska, ukazuje miestneho muža, ktorý sa veľmi dlho nevedel zbaviť býkovho "záujmu". Ostatní sa mu snažili pomôcť tým, že zviera ťahali za chvost, aby odviedli jeho pozornosť, ale bez úspechu.

Býk sa upriamil na svoju obeť, ktorej meno nebolo zverejnené, zo zeme ju nabral na rohy a vyhodil do vzduchu. Mužovi sa podarilo pozviechať na nohy a spolu s ostatnými ujsť. Hoci to vyzerá, že sa mu nič vážne nestalo, neskôr sa v dôsledku zranení zrútil. Aj napriek snahe zdravotníkov zomrel v nemocnici v nedeľu v skorých ranných hodinách.

Po tejto tragédii miestne úrady stopli týždenný festival a potvrdili, že bude vyhlásený trojdňový smútok. Za posledných desať dní ide už o tretie úmrtie tohto druhu. Koncom júna zahynul Martin Caballero (43) po tom, čo ho nabral býk na festivale v Corii. Jeho roh mu prebodol brucho a hrudník. Rovnako dopadol aj ďalší 80-ročný muž v španielskej provincii Tarragona.

V mnohých oblastiach Španielska začína beh s býkmi čeliť neistej budúcnosti, čo sa ale nepáči jeho zástancom. Isabela Martinová, nová starostka Paiporty neďaleko Valencie, musela minulý týždeň zájsť na políciu, pretože sa jej na sociálnych sieťach vyhrážali smrťou kvôli oznámeniu, že sa nebudú viac dotovať oslavy spojené s býkmi.

To sa ale napríklad zatiaľ vôbec netýka známych osláv sviatku sv. Fermína, ktoré sa každoročne konajú v Pamplone. Včera sa uskutočnil otvárací ceremoniál a dnes nasledujú prvé behy.

Video nie je vhodné pre maloletých divákov a ľudí s citlivou povahou!

Viac o téme: SmrťBýkBehŠpanielsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu