Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Muž (†28) nerešpektoval varovania: Šiel si zaplávať a zabil ho aligátor!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Thinkstock.com)

WASHINGTON – Aligátor napadol a usmrtil v juhovýchodnej časti amerického štátu Texas 28-ročného plavca. S odvolaním sa na miestne médiá o tom informovala agentúra DPA.

Televízna stanica KFDM uviedla, že muž nerešpektoval výstražné značky s nápisom "Zákaz kúpania. Aligároti" pozdĺž mŕtveho ramena rieky. Podľa očitých svedkov nešťastia aligátor na muža zaútočil okamžite po tom, čo skočil do vody.

Žena, ktorá si išla s mužom zaplávať, sa neúspešne snažila kričajúceho mladíka z vody vytiahnuť. Jej sa pritom podarilo vyviaznuť bez zranení. Polícia našla telo muža asi dve hodiny po nešťastí neďaleko mesta Orange blízko hraníc Texasu s Louisianou. 

Podľa policajtov zbadali v minulých dňoch majitelia miestneho riečneho prístavu niekoľkokrát vo vode takmer štvormetrového aligátora, preto umiestnili pri vstupe do rieky varovnú ceduľu. Zviera, ktoré spôsobilo mužovi smrteľné zranenia, mohlo vraj byť nočným návštevníkom rieky vystrašené, alebo si obhajovalo svoje teritórium. Podľa odborníka sú útoky aligátorov na ľudí v Texase zriedkavé.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu