Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Svedkyňa vypovedala o Kramnom: Riešili sme otravu, viem, prečo ako jediný prežil

Peter Kramný Zobraziť galériu (2)
Peter Kramný (Zdroj: profimedia.sk)

OSTRAVA - Súdny proces s Petrom Kramným dnes pokračoval piatym dňom. Kamarátke Petra a Moniky Helene Pechovej, ktorá dnes ako svedkyňa vypovedala na Okresnom súde v Ostrave, pripadalo ich manželstvo ako idylické.

Správali sa pekne k sebe i k dcére, povedala. Aj podľa ďalšieho svedka Miloša Páleša bolo manželstvo Kramných harmonické. Kramný je obžalovaný z toho, že na dovolenke v Egypte svoju manželku a dcéru zavraždil elektrickým prúdom. On to popiera, obe podľa neho zomreli zrejme na otravu.

Pechová poznala Kramného asi tri roky, zoznámil ich manžel, ktorý sa poznal s Kramným. Vídali sa asi štyrikrát do roka. "Správali sa k sebe pekne. Zdalo sa mi, že keď sme boli niekde vonku, tak Peter bol ten, kto sa viac venoval Klárke," povedala. Pred dovolenkou v Egypte jej Kramná povedala, že v manželstve mali krízu, ale bližšie to nespresnila. Utiekla vraj z domu, vypla si telefóny. Krízu ale prekonali a Kramná Pechovej povedala, že je šťastná.

Čo sa stalo v Egypte, sa Pechová dozvedela z médií. Vzhľadom k tomu, že pracuje v zdravotníctve, Kramný sa jej potom pýtal, či nevie, čo mohlo otravu spôsobiť. Svedkyňa mu povedala, že ak on jediný otravu prežil, bolo to preto, že bol z nich troch najťažší.

Svedok Miloš Páleš sa s Kramným zoznámil v predchádzajúcom zamestnaní, neskôr sa skamarátili. Kramného manželka podľa neho bola príjemná, rozumela si s jeho priateľkou. "Mali (Kramný) veľmi harmonický vzťah, úplne pokojný, vyrovnaný," povedal Páleš. Uviedol, že sa mu páčilo, že sa správali pekne k svojej dcére. Vypovedal ale, že mu Kramný povedal, že má jeho žena dva účty na Facebooku. Tiež vraj Kramnému niekto povedal, že ho Monika podviedla. Páleš uviedol, že Kramnému povedal, nech tomu neverí, že mu možno niekto závidí harmonický vzťah.

Sudkyňa navrhla čítanie výpovedí 21 svedkov. U piatich z nich to obžalovaný po konzultácii s obhajkyňou odmietol, chce ich predvolať na hlavné pojednávanie. Jeho obhajkyňa Jana Rejžková novinárom povedala, že to sú svedkovia, ktorí sa môžu veľmi relevantne vyjadriť k tomu, či mal Kramný znalosti práce s elektrinou.

"Pre mňa z tých svedkov najzásadnejšou je doktorka Čepická, čo je psychologička, ktorá bola vyslaná Blue Style na miesto a bola s ním v kontakte. Je jediná schopná sa vyjadriť k tomu, v akom stave a rozpoložení ho stretla bezprostredne po tom, čo našiel svoju manželku a dcéru mŕtve," povedala Rejžková. Výpovede svedkov, ktoré zazneli v súdnej sieni, boli podľa nej reprodukované s odstupom času a svedkovia hodnotili, ako by sa správali oni. Na ich výpovediach sa pritom podľa advokátky odráža aj enormný mediálny záujem.

Rejžková povedala, že obžalovaný vo štvrtok pred začiatkom hlavného pojednávania navštívil psychologičku. Kramný je podľa obhajkyne v napätí, pripravuje sa na hlavné pojednávanie a nepodceňuje žiadnu výpoveď.

Viac o téme: Petr Kramný
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu