Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

VIDEO Rus si zavaril: Robil si vtipy z Američanov a boeingu zostreleného na Ukrajine!

Michail Zadornov
Michail Zadornov (Zdroj: YouTube)

MOSKVA - Známy ruský humorista Michail Zadornov rozosmial svoje publikum vtipom na účet hovorkyne americkej diplomacie a zostreleného malajzijského boeingu na východnej Ukrajiny, ale vzápätí vyvolal vlnu kritiky na internete. O smrti takmer troch stoviek ľudí by sa podľa kritikov žartovať nemalo. Blogeri navyše vypátrali, že humorista si k vtipu dopomohol tým, že americkej hovorkyni Jennifer Psakiovej pripísal cudzí výrok.

"Psakiová vysvetlila presné príčiny pádu boeingu. Malajzijský boeing, ako povedala, spadol, pretože bol ťažší než vzduch," ironicky predniesol Zadornov a sála zareagovala búrlivým smiechom; Psakiová, donedávna hovorkyňa amerického ministerstva zahraničia, sa kvôli ustavičným útokom ruských štátnych televízii stala pre milióny Rusov stelesnením zlovolného Washingtonu.

Ale vetu, ktorú Zadornov pripísal Američanke, v skutočnosti predniesol ruský prokurátor Andrej Delijev, aby vysvetlil zrútenie stíhačky MiG-31 počas cvičného letu v prípade Permu v novembri 2010: "Lietadlo sa zrútilo kvôli gravitácii, pretože stroj je ťažší ako vzduch."

Zadornovov vtip vyvolal na sociálnych sieťach búrku nevôle a obvinenia zabávača z cynizmu. A to bývali časy, keď sa satirik chválil, že jeho vtipy na účet režimu Vladimira Putina zakázalo hneď 13 ruských televízií, napríklad: "Ak sa ešte pol roka po voľbách nehanbíte za toho, koho ste volili, znamená to, že ste k voľbám nešli." A publikum aplaudovalo.

Teraz sa chváli, že mu Ukrajina zakázala vstup na svoje územie. Ale videonahrávky svojho vtipu o páde boeingu nechal na internete zablokovať s odkazom na svoje autorské práva.
 

Viac o téme: VtipMichail Zadornov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu