Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Svedok na Kramného prezradil hrozné veci: Vraj plánoval útek z Egypta!

Obžalovaný Petr kramný na súde Zobraziť galériu (3)
Obžalovaný Petr kramný na súde (Zdroj: profimedia.sk)

OSTRAVA - Krajský súd v Ostrave dnes vypočúva známeho Petra Kramného z práce. Podľa obžaloby spolu so Stanislavom Škorpíkom plánovali útek Kramného z Egypta. Krajinu, kde zomrela jeho manželka a dcéra, obžalovaný nemohol tri mesiace opustiť. Svedok dnes ale vypovedal, že to všetko myslel zo žartu. Kvôli Kramnému Škorpík dokonca kontaktoval bývalého šéfa vojenskej rozviedky Andora Sándora.

Vypovedá Kramného kolega z továrne Hyundai Vladislav Müller. Na úvod sa zveril súdu, že Petrovi závidel fungujúcu rodinu. Krátko po smrti žien hovoril s Kramným. Vraj mu nebolo miestami rozumieť, ale povedal mu, že nechápe, ako sa to stalo. Svedok vypovedal, že v osudný deň bola rodina jesť, Monika mala niečo ľahké. Ako informuje tn.nova.cz, Petr pri tejto výpovedi vraštil čelo.  Po príchode z Egypta sa priateľstvo medzi Vladislavom a Petrom skončilo. 

Podľa svedka v osudnú noc spala Monika s Klárkou v jednej posteli, Petr sledoval televíziu a niekoľkokrát počas toho zaspal. Keď sa Petr opäť vrátil do Česka, podľa svedka príliš nesmútil.  "Prekvapilo ma, bol ako bez citu. Ako by sa ho to ani netýkalo," povedal. Priateľstvo medzi nimi podľa Müllera skončilo v okamihu, keď mu Kramný začal rozprávať o svojom milostnom živote po návrate do vlasti. "Opisoval mi, ako sa stretol s jednou slečnou v Prahe. Povedal, že si to užil ako za mlada. V tom čase už naše priateľstvo skončilo," uviedol Müller.  

Svedka mal Kramný žiadať, aby poskytol novinárom rozhovor o tom, aký je dobrý otec a že by niečo také nikdy neurobil. Müller najprv odmietol, potom súhlasil, lebo ho Kramný presvedčil. Podľa jeho slov by do toho znovu nešiel. Kramný sa ho mal denne pýtať, čo si o celej veci myslí on aj kolegovia.   

Müller povedal, že keď sa Kramného po tragédii pýtal, čo bude robiť, odpovedal, že si bude užívať a nájde si bezdetnú partnerku. Tiež povedal, že aj jemu Petr hovoril o peniazoch, ktoré dával Monike v rámci predohry.

Vypovedala suseda

V procese vypovedala Kateřina Gablerová, suseda rodiny a podľa medializovaných informácií aj Kramného milenka. Uviedla, že bola rodinná kamarátka, no s Monikou, s ktorou chodila do základnej školy, sa pohádali, tak prerušili kontakty. Po nešťastí znova získala kontakt na Petra a do Egypta mu napísala, odvtedy spolu komunikovali cez Skype. Ako informuje český portál, Kateřina sa podieľala aj na petícii za podporu Kramného. Podľa nej za tragédiou nestál Kramný, ale jeho žena, Petr ju ale k tomu postrčil. Ako povedala pred senátom, Kramný s Monikou vyzerali navonok ako šťastný pár, vodili sa za ruky. Od inej susedy ale počula o nevere.

Po smrti žien svedkyňa podľa svojich slov pomáhala Kramnému dostať sa do vlasti. Veci po Klárke venoval kojeneckému ústavu. Verila verzii o otrave. Povedala, že bol medzi nimi iba kamarátsky vzťah. Pripustila, že sa jej zdalo, akoby si Petr záujem médií užíval. Vraj jej povedal, že radšej mali v Egypte zomrieť všetci, pretože teraz je na všetko sám."Keď bol s milenkou Katarínou J., tak bol rád, že mohol na pár chvíľ zabudnúť na problémy," cituje výpoveď zo súdu český portál. Potom mal údajne priateľku Šárku, z ktorej mal byť nadšený. Podľa výrazu Kramného tváre ho odpovede Gablerovej tešia.

Svedkyňa potvrdila, že Kramný uvažoval o úteku z Egypta. "Zháňal cestovný pas, na ktorý by mohol vycestovať. Keď sa to dostalo do vážnej fázy, povedala som, že s tým nechcem mať nič spoločné," uviedla. "Keď sa vrátil z Egypta, párkrát tam boli náznaky smútku. Že by bol ale nejako zrútený, som nezaznamenala. Záujem médií si niekedy užíval, mal radosť," povedala.

Svedok na Kramného prezradil
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Vypovedal Kramného kolega

Škorpík vo svojej skoršej výpovedi uviedol: "Ku koncu pobytu hovoril, že za každú cenu z Egypta utečie, že sa nenechá obesiť," povedal svedok. Dnes nič také nespomenul. Naopak tvrdil, že v Egypte Kramný chcel zostať. Keď mu predchádzajúce slová sudkyne pripomenula, povedal, že zabudol.

Podľa dostupných informácií sú v spise náznaky, že Škorpík s Kramným plánovali útek z Egypta cez more a s pomocou cudzieho pasu. "O úteku sme hovorili zo žartu," povedal. Kramnému tiež poradil, že falošné pečiatka sa dá vyrobiť z vajíčka. "Robil som si srandu. Neskôr mi povedal, že to skúšal, ale že to nejde," doplnil.

Kvôli Kramnému kontaktoval dokonca bývalého šéfa vojenskej spravodajskej služby Sándora. "Chcel som informácie. S Petrom som ho spojil telefonicky. Radil mu, aby všetko riešil cez konzulát, aby si v Egypte najal právnika," dodal. Informácie, napríklad o posmrtných škvrnách, pre Kramného chcel zistiť aj od svojho synovca, ktorý pracuje v Prahe pre kriminálnu políciu. Ten ho odkázal na internet. Odkazy, ktoré Škorpík získal, potom odoslal Kramnému do Egypta.

Svedok na Kramného prezradil
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Dnes sa znovu objavila informácia, že si Kramný nechával platiť za spoluprácu s médiami. Peniaze si obžalovaný nechával posielať na účet Škorpíka. "Bol rád, keď mu zaplatili. Peniaze chcel na náhrobok. Aj preto sa nechal odfotiť pri hrobe," povedal Škorpík. Údajne dostal 50.000 korún za rozhovor. Fotografie do médií posielal aj Škorpík sám. "Povedal mi, nech to tam pošlem, nech z toho tiež niečo mám," dodal. Vyfotil a poslal zábery áut, ktoré vandali poškodili Kramnému a jeho švagrovi.

Viac o téme: VraždaSúd Petr Kramný
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu