Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Pitva tuniského teroristu odhalila tajomstvo: Už vieme, prečo sa bláznivo škeril na turistov!

Mŕtvy Sajfaddín Rizkí Zobraziť galériu (2)
Mŕtvy Sajfaddín Rizkí (Zdroj: SITA)

SOUSSE - Prvá obhliadka tuniského vraha odhalila, prečo bolo správanie Sajfaddína Rizkího predtým, ako popravil desiatky ľudí na pláži v Sousse, také zvláštne. Podľa svedka si útočník počas vyčíňania svoje obete fotil a smial sa pri tom. Polícia tiež uviedla, že pri jeho mŕtvom tele našli bombu.

Lekári na základe vyšetrenia Rizkího tela krátko po útoku zistili, že Sajfaddín Rizkí bol v čase teroristického šialenstva na drogách - pred besnením užil pravdepodobne dávku kokaínu alebo podobnej drogy. Polícia tiež potvrdila, že pri jeho mŕtvom tele bola nájdená nevybuchnutá bomba, čo by znamenalo, že mohol mať v pláne zavraždiť oveľa viac ľudí.

Pitva tuniského teroristu odhalila
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Na posledných záberoch mŕtveho Rizkího, ktoré polícia urobila na mieste činu, vidno len pár centimetrov od jeho tela predmet, ktorý vyzerá ako bomba a vak na prepravu výbušnín. V súvislosti s týmto objavom vznikli špekulácie, že užil príliš vysokú dávku drogy na to, aby bol schopný výbušninu odpáliť.

Desivé odhalenie o minulosti zabijaka v Tunisku: Vyškolil ho šéf teroru v Londýne!

Podľa očitého svedka útoku bol Rizkí strieľajúci z AK-47 dobre naladený, usmieval sa a svoje obete si dokonca fotil! „Strelec so zbraňou na chrbte bol v jednej chvíli zaneprázdnený fotením mŕtvych tiel svojím telefónom,“ povedal Paul Short. Ako uvádza Daily Mail, islamskí bojovníci zvyknú užívať kokaín, aby sa na bojovom poli cítili byť neporaziteľní. Ďalšie informácie o útoku však prinesie až podrobná pitva Rizkího tela. Je totiž možné, že počas vražedného vyčíňania nebol pri zmysloch. Keď zabíjal, vyzeral byť šťastný, opísal svoje svedectvo hotelový pracovník v Sousse.

 

Viac o téme: TeroristaTuniskoSajfaddín Rizkí
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu