Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

VIDEO plné napätia: Zamestnanec hotela hrdinsky prenasleduje teroristu z Tuniska

Útočníka v snahe ho zneškodniť prenasledoval neznámy odvážny zamestnanec hotela Zobraziť galériu (2)
Útočníka v snahe ho zneškodniť prenasledoval neznámy odvážny zamestnanec hotela (Zdroj: YouTube)

TUNIS - Odvaha má rôzne formy, jej symbolom sa však určite stane aj statočný čin hotelového pracovníka, ktorý sa počas masakry v Tunisku rozhodol zachrániť nevinné životy európskych turistov. Hrdina, ktorý sa rozbehol za teroristom Sajfaddínom Rizkím, si svoju snahu o chytenie vraha dokonca nahral na video. To si môžete pozrieť v článku!

Viac ako 11-minútové video zachytáva situáciu, keď už bolo všetkým v hoteli v Sousse jasné, že sa stalo niečo strašné. Neznámy pracovník hotela sa rozhodne, že bude Rizkího prenasledovať, aby mu zabránil v ďalšom vraždení. Asi v tretej minúte vidno, že si vezme zo stola aj stojan s olejmi, zrejme chcel nimi útočníka zraniť, ak by sa priblížil.


Mrazivá spoveď policajta, ktorý zabil atentátnika v Tunisku: Modlil sa, vpálil som do neho dve guľky!


Na videu vidno Rizkího, ako drží zbraň nad hlavou, aj to, že v jednej chvíli si všimne, že ho niekto prenasleduje. Neznámy hrdina vždy, keď to už vyzerá, že ho radikálny islamista zbadá, opäť na chvíľku spomalí alebo utečie pár metrov spať, napríklad medzi prázdne stoly v jedálni. Ako ďalej vieme z policajných záznamov, Rizkího objavili modliac sa v bočnej uličke.

Saifaddína v snahe ho
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube)

K autorovi videa sa nakoniec pridali aj ďalší zamestnanci hotela, ktorí sa rozhodli vraha 39 turistov vypátrať. Na pláži medzi slnečníkmi a ležadlami ho vidno, ako sa pokojne prechádza, oblečený celý v čiernom. Čím je prenasledovateľov viac, tým väčšiu odvahu má kameraman. Niekde v deviatej minúte začne streľba, ktorá trvá viac ako minútu. To už sa ostreľovači z okolitých striech snažia zlikvidovať útočníka.

Viac o téme: Teroristický útokTuniskoIslamský štátSajfaddín Rizkí
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu