Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Megaproces desaťročia: Kramný súdu prezradil intímne detaily, Monike (†36) zaplatil za sex!

Petr Kramný na súde Zobraziť galériu (5)
Petr Kramný na súde (Zdroj: profimedia.sk)

OSTRAVA - Pred Krajským súdom v Ostrave dnes niekoľko hodín vypovedal Petr Kramný obžalovaný z vraždy manželky a dcéry, ktoré zomreli koncom júla 2013 v hoteli v egyptskom letovisku Hurgada. Kramný poprel, že by mal akýkoľvek podiel na ich úmrtiach. Rodinu podľa svojich slov miloval. Prokurátor Vít Legerský pri čítaní obžaloby povedal, že Kramný plánoval rozšírenú samovraždu a chcel usmrtiť seba, Moniku aj Klárku. Nakoniec však pre svoj čin nenašiel dostatok odvahy.

Prokurátor Vít Legerský pri čítaní obžaloby povedal, že Kramný plánoval rozšírenú samovraždu a chcel usmrtiť seba, Moniku aj Klárku. Nakoniec však pre svoj čin nenašiel dostatok odvahy. "Obžaloba krajského štátneho zástupcu pracuje s tou verziou, že malo ísť o rozšírenú samovraždu, ku ktorej nakoniec nedošlo," uviedol hovorca súdu Dalibor Zecha.

Megaproces desaťročia: Kramný súdu
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Kramný počas výpovede plakal

Kramný začal vypovedať krátko po 9-tej hodine. Najprv popisoval spolužitie so svojou mŕtvou manželkou Monikou. Tvrdil, že žili bežným životom, jazdili na výlety, niekoľkokrát boli aj na wellness pobyte. Vraj plánovali spoločnú budúcnosť vrátane ďalšieho dieťaťa a zháňali aj nové bývanie. Spočiatku výsluchu Kramný hovoril nahlas a zrozumiteľne. Keď ale začal hovoriť o osudnom dni, niekoľkokrát svoju výpoveď prerušil, utieral si slzy a často mu bolo veľmi zle rozumieť.

Tvrdí, že v osudný deň bolo celej rodine zle, zvracali a mali hnačku. Zostali preto všetci v hotelovej izbe, kde polihovali. Kramný najprv popoludní a potom večer šiel doplniť vodu, ktorá im došla. Lekára ale nenavštívili. Na otázku sudkyne, prečo nevyhľadali lekársku pomoc, tvrdil, že by tak urobili nasledujúci deň, keby nezabrali lieky.


Prečítajte si aj

Ostro sledovaná kauza pred súdom: Začal sa proces s Kramným


Osudové zistenie

Že je dcéra Klárka mŕtva, Kramný podľa svojich slov zistil v noci, keď sa išiel napiť a vrátil sa k nej do postele. Chcel, aby sa dcéra kúsok posunula. "Snažil som sa ju zobudiť, nech sa posunie. Zistil som, že je úplne ľadová. Vyskočil som, rozsvietil svetlo a snažil som sa Klárku oživovať," uviedol Kramný. Popisoval, že keď potom priskočil k svojej žene, zistil, že je tiež mŕtva a má otvorené oči a ústa.

Kramný uviedol, že svojej žene dôveroval, nikdy ju nepodvádzal a žili bežným sexuálnym životom. Na dovolenke spolu intímny styk nemali, pretože s nimi bola ich dcéra. "Boli sme všetci traja pospolu a nedokážem si predstaviť, že by sme sa venovali nejakým intímnostiam, keď vedľa nás ležala Klárka," povedal Kramný. Súd však šokoval tvrdením, že Monike raz za sex zaplatil, informoval portál tn.cz. "Bol som s Monikou jedenásť rokov a po návrate z jednej akcie raz padol návrh. Bolo to tisíc korún a bolo to súčasťou predohry," vypovedal obžalovaný. Po akte vraj chcela peniaze. "Potom už sme takú hru nikdy nehrali," dodal.

Vinu Kramný hneď na začiatku razantne odmietol. Podľa neho to, čo tvrdí obžaloba, nie je pravda. "S obžalobou razantne nesúhlasím, odmietam ju. Svoju rodinu som miloval. Nikdy by som im neublížil. To, čo je napísané v obžalobe, sa nestalo," povedal. Smútok si vraj v sebe ponesie do konca života.

Megaproces desaťročia: Kramný súdu
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Kramného obhajkyňa

"K tomuto súdu idem ako ku každému súdu s očakávaním nestranného, ​​spravodlivého a objektívneho prejednania celej kauzy. Viac sa vyjadrím až v záverečnej reči, a to bude asi za veľmi dlho," povedala pred začatím pojednávania právna zástupkyňa Kramného Jana Rejžková. Uviedla, že Kramný od začiatku tvrdí, že by chcel poznať pravdu. "On tú pravdu nepozná. Bohužiaľ, možno naivne očakáva, že sa tú pravdu dozvie v rámci tohto hlavného pojednávania. Nedozvie. Môj klient je psychicky koncentrovaný na dnešnú výpoveď," povedala.

Obžalovaný sa usvedčuje

Právna zástupkyňa rodiny Klára Long Slámová uviedla, že prokurátor a polícia za celú dobu vyšetrovania zhromaždili veľké množstvo svedkov, listinných dôkazov aj znaleckých posudkov. "V neposlednom rade je veľmi zásadným dôkazom samotná výpoveď obžalovaného, ​​ktorý sa de facto sám usvedčuje v niektorých pasážach," mieni Slámová. Podľa nej sú dôkazy jednoznačné.

Prokurátor pri čítaní obžaloby uviedol, že Kramný pociťoval odcudzovanie manželky, ktorá nereflektovala jeho citové prejavy. Navyše mal podozrenie na jej mimomanželský pomer. Začal tak rozvíjať úvahy na usmrtenie rodiny. Žena podľa obžaloby svoje správanie nezmenila ani na dovolenke v Egypte, ktorú si presadila cez nevôľu manžela. Mal strach z debaklu a manželku aj dcéru tak nakoniec usmrtil presne nezisteným elektrickým zariadením. Kramný pred súdom niekoľkokrát zopakoval, že nemá žiadne skúsenosti s elektrinou.

Podľa jasnovidky môže za
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: vyšetrenie.sk)

Otčim Kramného Karel Rychlý je naopak presvedčený o tom, že Kramný je nevinný. Domnieva sa, že v úmrtiach má prsty niekto iný. Rodina podľa neho žila spokojným životom.

Vstup na pojednávanie na vstupenky

Kramný, ktorému hrozí až výnimočný trest, svoju vinu popiera. Do súdnej siene prišiel v sprievode eskorty v károvanej košeli a s putami na rukách, ktoré mu následne odobrali. Na pojednávanie prišli desiatky novinárov. Kvôli veľkému záujmu médií sa kauza prerokúva v najväčšej pojednávacej sieni. Jej kapacita je asi 50 miest a prístup bol dnes umožnený na základe vstupenky. Prípad dostala na starosť skúsená sudkyňa Renata Gilová.

Megaproces desaťročia: Kramný súdu
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Proces s Kramným je naplánovaný na dva týždne. Dnešok je vyhradený na výsluch obžalovaného. Od 30. júna do 2. júla budú vypočúvaní svedkovia z radov príbuzných, známych či spolupracovníkov. Od 3. júla bude súd pokračovať výsluchom súdnych znalcov a čítaním listinných dôkazov.

Viac o téme: VraždaSúd MonikaKlárkaPetr Kramný
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu