Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

FOTO veľkej drámy: Svedok chcel pomôcť zranenému motorkárovi, keď ho zbadal, dostal infarkt!

Nehoda v Kostelci nad Labem Zobraziť galériu (3)
Nehoda v Kostelci nad Labem (Zdroj: Foto: Profimedia.sk)

KOSTELEC NAD LABEM - O poriadny rozruch sa postarala vodička v českom Kostelci nad Labem, ktorej chýbalo do cieľa niekoľko metrov. Pri odbočovaní doslova zmietla z cesty oprotiidúceho motocyklistu. Na mieste zasahovali privolaní záchranári, ktorí museli pomáhať aj svedkovi nehody. Ten skolaboval po tom, čo desivú zrážku videl.

Nehoda sa stala cez víkend, vodička išla v smere od Brandýsa nad Labem, blízko Kostelca nad Labem chcela odbočiť. "V opačnom smere išiel štyridsaťsedemročný motocyklista a došlo ku konfliktu. Krátko po tom sa na miesto šiel pozrieť muž, ktorý pri pohľade na následky udalosti skolaboval," opísala pre portál idnes.cz hovorkyňa českej polície Markéta Johnová.

FOTO veľkej drámy: Svedok
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: Profimedia.sk)

Na miesto dorazili privolaní záchranári, ktorí mali plné ruky práce. Ťažko zranený motocyklista bol v bezvedomí, ale dýchal. Ako prvého museli zachraňovať svedka nehody so zástavou srdca. "Dispečerka záchranárov chcela inštruovať svedkov k poskytnutiu prvej pomoci, ale jeden z prítomných skolaboval a došlo k zástave obehu. Nakoniec to bol on, kto potreboval primárnu starostlivosť, do príchodu našich posádok ho resuscitovali policajti," opísala hovorkyňa krajskej záchranky Petra Effenbergerová.

FOTO veľkej drámy: Svedok
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: Profimedia.sk)

Svedka nehody s infarktom sa podarilo oživiť, zdravotníci ho rovnako ako aj motocyklistu stabilizovali a oboch pripojili na pľúcnu ventiláciu. Muža po kolapse previezla sanitka do pražskej nemocnice. Motocyklistu trasportovali vrtuľníkom do nemocnice na Vinohradoch. Prípadom sa zaoberá polícia, alkohol u vodičky zistený nebol, u mužov boli nariadené krvné testy.

 

FOTO veľkej drámy: Svedok
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: Profimedia.sk)
  
 

Viac o téme: NehodaVodičInfarktKostelec nad Labem
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu